Schaktningsarbeten pågår på Kyrkbyns campus

05.04.2022

Byggprojektet för Kyrkbyns campus i Tusby framskrider enligt plan. Den gamla skolbyggnaden och internatet har rivits. Rivningsbetongavfallet krossas på byggplatsen och återanvänds när bullervallarna, parkeringsområdena och servicevägen anläggs.

För närvarande grävs den nya campusbyggnadens grund. Efter schaktningsarbetet börjar grunden pålas i april.

Kirkonkylän kampuksen työmaa
Bild Mikko Metso/Aikatallennus Oy: Schaktningsarbetena för campusbyggnadens grund har framskridit enligt plan.

Grunden till byggnaden gjuts under sommaren. Enligt planen kommer uppförandet campusets stomme att börja på sensommaren. Avsikten är att ta i bruk byggnaden i början av höstterminen år 2024.

Planeringen av inredningen i undervisningslokalerna och de gemensamma lokalerna har börjat

Under det gångna läsåret har möblemanget för Kyrkbyns campus planerats i samarbete med barnen, personalen och representanterna för den gemensamma användningen en lokal åt gången.

Helheten kommer att bearbetas ytterligare under våren och sommaren. Målet är att presentera hela möbleringsplanen för barnen, personalen, vårdnadshavarna och de övriga användarna med hjälp av planritningar och en 3D-modell under hösten 2022. Då har de olika användargrupperna fortfarande möjlighet att påverka möblemanget innan planerna är slutförs.

Föreslå ett namn för Kyrkbyns nya campus

Vi samlar in förslag på campusets namn 23.3–6.4.2022. Delta via länken: https://app.innoduel.com/app/arena?pid=11966&sid=646225a5d15d

I den spelifierade webbenkäten ser du först förslag från andra, som du kan understöda eller avvisa. Du kan ge ditt eget namnförslag under spelet eller i slutet av det.

Du kan också delta med en pappersblankett på TuusInfos serviceställen och biblioteken. Förslagen diskuteras av en jury bestående av personalen och representanter för invånarna. Namnet beslutas av styrgruppen för det kommunala servicenätverket.

Mer information på webbplatsen tuusula.fi/uudistuvapalveluverkko.


Mer information:
Katerina Zaitseva, programchef, 040 314 2244, förnamn.efternamn@tuusula.fi 

Lue myös suomeksi

Takaisin