Tuki hävikkiruokajakeluun ja ruoka-apuun haettavissa 30.4. asti

06.04.2022

Tuusulan kunta avaa yhdistyksille ja yhteisöille mahdollisuuden hakea tukea hävikkiruokajakelun ja ruoka-avun toteutukseen Tuusulassa vuonna 2022. Tuen myöntäminen on yksi vuoden 2022 osallistuvan budjetoinnin toteutuksista. Tukea voidaan myöntää kaikkiaan 5 000 euroa. Haku on käynnissä 30.4. asti. 

Hakijoina voivat olla Tuusulassa toimivat yhdistykset ja yhteisöt, jotka jakavat ruokaa tuusulalaisten hyväksi Tuusulassa.

Yhdistys tai yhteisö voi hakea tukea muun muassa ruoka-avun järjestelykuluihin, kylmätilojen tai kuljetuslaatikoiden hankintaan, vuokra- ja polttoainekuluihin. Tuen myöntämisen kriteereitä ovat ruoka-avun kattavuus, säännöllisyys, saavutettavuus ja toiminnan avoimuus​.

Haettaessa tulee esittää toiminnan järjestämis- ja omavalvontasuunnitelma, kuvata millaista ruokaa tai elintarvikkeita jaetaan sekä ilmoittaa sopimuskumppanit. Hävikkiruoan jakelun aloittamisesta on tehtävä ilmoitus Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen elintarvikevalvontaan.

Hakijan tulee nimetä toiminnasta vastaava vastuuhenkilö. Vastuuhenkilön tulee esittää loppuraportti sen jälkeen, kun tuki on käytetty, viimeistään kuitenkin vuoden 2022 loppuun mennessä. Tositteet ja muu kirjanpitoaineisto tulee säilyttää 5 vuotta mahdollista tarkistusta varten. Mahdollisesta ylijääneestä tai käyttämättömästä tuesta tulee ilmoittaa heti kunnalle palautuksen sopimista varten.   

Tuki hävikkiruokajakeluun ja ruoka-apuun on kertaluonteinen ja harkinnanvaraista. Mahdollinen samaan tarkoitukseen myönnetty tuki otetaan huomioon tukipäätöstä arvioitaessa päällekkäisyyksien välttämiseksi.

Tukea voi hakea sähköisellä hakemuksella 30.4.2022 asti. Hakua jatketaan hakuajan päättymisen jälkeen, mikäli tukea on vielä siinä vaiheessa myöntämättä.

Hakijoille ilmoitetaan päätöksestä ja maksatusohjeista toukokuussa 2022. Tuki maksetaan suoraan hakijalle.

Lisätiedot:
yhteisömanageri Katja Repo, p. 040 314 3048, katja.repo@tuusula.fi
osallisuus- ja hyvinvointikoordinaattori Marjo-Kaisa Konttinen, p. 040 314 3035, marjo-kaisa.konttinen@tuusula.fi

Takaisin