Mitä demokratia merkitsee sinulle? Ilmoittaudu mukaan demokratian puolustusdialogiin 28.4.

22.04.2022

Mitä demokratia merkitsee sinulle? Miten sinä ymmärrät demokratian? Mitä sinä voit tehdä demokratian vahvistamiseksi? Mitä muut demokratian puolustamisesta ajattelevat? Miltä demokratia näyttää muiden silmin? Tule mukaan keskustelemaan aiheesta demokratian puolustusdialogiin 28.4. klo 18–20. 

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on tehnyt näkyväksi sen, että eläminen demokraattisessa yhteiskunnassa ei ole itsestäänselvyys. Demokratian perusta on sinunkin yhteisöjäsi koskettavassa elämäntavassa, jonka ytimessä ovat vapaus olla oma itsensä ja erilaisten ihmisten yhdenvertaisuus. Pohjimmiltaan demokraattinen elämä perustuu arjen tekoihin niin kotona, työpaikoilla, kouluissa ja harrastuksissa kuin myös kuntien ja valtion hallinnossa sekä eduskunnassa.  

Demokratian puolustusdialogit tarjoavat mahdollisuuden kokoontua käsittelemään rakentavasti käsillä olevaa kriisiä ja pohtia keinoja vahvistaa demokratiaa.

Keskustelujen tavoitteena on ymmärtää paremmin, mitä demokratia kullekin merkitsee. Mikä huolestuttaa ja mitkä asiat luovat luottamusta tässä kriisissä? Mitä voimme tehdä demokratian puolustamiseksi? Mikä saa sinut toimimaan demokratian vahvistamiseksi?

Tuusulan keskustelu järjestetään torstaina 28.4. klo 18–20 etäyhteyksin. Kutsumme keskusteluun kaikki tuusulalaiset ja etenkin sinut, joka et normaalisti tämän kaltaisiin keskusteluihin osallistu. Meitä kiinnostaa juuri sinun kokemuksesi!

Keskustelu on osa Demokratian puolustusdialogeja. Eri puolilla Suomea ja Eurooppaa järjestetään 28.4 ja 9.6. dialogeja, joissa osallistujat pääsevät käymään monimuotoista keskustelua demokratian puolustamisesta, kuulemaan toistensa näkemyksiä, jakamaan havaintoja ja pohtimaan mitä voimme tehdä demokratian vahvistamiseksi.

Dialogien kirjausten pohjalta tehdään yhteenveto siitä, kuinka yksilöt ja yhteisöt voivat vahvistaa demokratiaa omalla toiminnallaan sekä, miten paikallinen, kansallinen ja kansainvälinen demokratian puolustaminen kytkeytyvät toisiinsa. Yhteenveto julkaistaan kaikkien käyttöön ja valtiovarainministeriö toimittaa sen myös valtion ja kuntien hallintoon.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 26.4. sähköpostitse osallisuus@tuusula.fi. Keskusteluryhmään mahtuu enintään 8 henkilöä.

Lisätiedot:
kehittämispäällikkö Heidi Hagman, 040 314 3052, heidi.hagman@tuusula.fi

Takaisin