Kulttuurikahvila palaa kasvokkaiseen vuorovaikutukseen Open Stagella: Puhujina Silja Sillanpää, Mika Saatsi, Leena Nio ja Pekka Krook

27.04.2022

Tuusulalaiset luovien alojen osaajat lyövät viisaat päänsä yhteen ja kokoontuvat kulttuurintekijöiden ja kulttuuritoimijoiden verkostoitumistapahtumaan Kulttuurikahvilaan 4.5. klo 18-20. Kaikille avoin tapahtuma järjestetään kunnantalon Venny-tilassa (Kotorannankuja 10, A1-ovi, käynti pääovesta tai Fjällbon puiston puoleiselta sisäpihalta), tervetuloa!

Kulttuurikahvila on tarkoitettu kaikille, jotka tekevät kulttuuria Tuusulassa tai ovat kiinnostuneita tekemään sitä tulevaisuudessa. Open Stage kaikille halukkaille - varaa 5 min puheenvuoro, jossa kerrot toiminnastasi ja esität kiperät kysymyksesi koskien Tuusulan kulttuurielämää. Pohditaan vastauksia yhdessä! Puheenvuorovaraukset: kulttuuri@tuusula.fi. Puheenvuoroja voi esittää myös spontaanisti.

Kulttuurikahvila 4.5.22 puhujat Mika Saatsi, Pekka Krook, Silja Sillanpää

Ennakkoon sovitut puheenvuorot:

- Mika Saatsi kertoo inspiroivan Loimolan Voima -yhtyeen tarinan ja kuinka uskalsi heittäytyä siihen.

- Silja Sillanpää antaa vinkkejä kulttuuriavustusten hyödyntämisestä tuotantojen luomisessa ja miten työllistää itsensä niiden avulla.

- Leena Nio kertoo mosaiikkitaiteilijan työstä ja kutsuu mukaan Elämän pelto -hahmojen tekemiseen.

- Pekka Krook (Sparraustehdas, Luova valo) työskentelee luovien alojen taiteilijoiden, yhdistysten, yrittäjien ja yrittäjiksi aikovien sparraajana. Toivottavasti kuulemme Pekan pikavinkit!

- Tuusulan kulttuuri- ja museotoimenjohtaja Ulla Kinnunen ja kulttuurituottajat Jaana Hopeakoski, Aurora Salomaa ja Lotta Mikkonen kertovat, miten kunta tukee taiteen ja kulttuurin harrastajia ja ammattilaisia.  

Tule juomaan kupponen kuumaa pullan kera ja nauttimaan musiikkiesityksistä! Live-musiikkia esittää Duo Kääriäinen & Rajala.

Kulttuurikahvila on tuusulalaisten kulttuuriyhdistysten, tapahtumantekijöiden, tuottajien ja taiteilijoiden avoin tapaamisfoorumi, joka järjestetään 3-4 kertaa vuodessa. Kulttuurikahvila on tietojen jakamista, tutustumista ja ideoiden testaamista, sekä innostusta, energiaa, vapaaehtoistyötä ja kotiseuturakkautta.

Kulttuurikahvilan järjestää Tuusulan kulttuuripalvelut.

***

Duo Kääriäinen & Rajala yhdistelee pohjoista kansanmusiikkiperinnettä kokeelliseen improvisaatioon ja vaikutteisiin eri puolilta maailmaa. Duo kutsuu sinut mukaan musiikilliselle matkalle! Duossa soittavat Jukka Kääriäinen ja Mikko Rajala. Muusikoita yhdistää uteliaisuus musiikin uusiin yhdistelmiin. Tämä duokokoonpano on tuore, mutta muusikoilla on pitkä yhteinen musisointitausta mm. Helsinki Soundpainting Ensemblessä. Mikko ja Jukka ovat molemmat esiintyneet monilla musiikkiareenoilla sekä kotimaassa että ulkomailla.

Jukka Kääriäinen on kokeelliseen musiikkiin keskittynyt muusikko, jonka instrumenteiksi valikoituvat tilanteen mukaan akustinen kitara preparointien kera tai sähkökitara ja repullinen efektejä.

Mikko Rajala on monipuolinen muusikko, joka on laulanut ja soittanut kotoisen kansanmusiikkiperinteemme lisäksi jazzia, maailmanmusiikkia sekä kokeellista musiikkia.

Takaisin