Yritystapaamiset käynnistyneet Tuusulassa – ensimmäisenä tavattiin DEXIS Imaging Tuusulan toimipisteen edustajia

04.05.2022

Koronaviruspandemiaa edeltävältä aikakaudelta tutut Tuusulan kunnan vierailut paikallisissa yrityksissä ovat käynnistyneet. Tapaamisia on taas mahdollista toteuttaa koronarajoitusten hellittäessä. Ensimmäinen kierroksen tapaamisista toteutettiin 3.5.2022 DEXIS Imaging -yrityksen toimitiloissa Etelä-Tuusulassa tavaten yrityksen edustajia.

Tapaaminen 3.5.2022 Tuusulan kunta ja Dexis
Kuvassa on Tuusulan kunnan ja DEXIS Imaging -yrityksen edustajia 3.5. tapaamisessa.

– Yrityskierroksemme tapaamisten tavoitteena on käydä yhdessä läpi suurimpien Tuusulassa sijaitsevien yritysten tilannetta ja tarpeita, sekä vilkaista myös yritysten tulevaisuudennäkymiin. Keskusteluja käydään muun muassa toimitiloihin ja työllistämiseen liittyen, kertoo pormestari Kalle Ikkelä.

Tuusulan tehdas tunnetaan pitkästä historiastaan hammaslääketieteellisten laitteiden valmistuksen alalla

Ensimmäinen koronatauon jälkeinen vierailu toteutui tiistaina 3.5.2022 hammaslääketieteellisten laitteiden valmistuksen alalla vaikuttavan DEXIS Imaging -yrityksen toimitiloissa.

DEXIS Imaging on tunnettu entisiltä nimiltään KaVo Kerr Group Finland ja Palodex Group Oy. DEXIS on tehtaassa valmistettavien laitteiden tuotebrändi ja tehdas toimii jatkossakin edelleen yritysrekisterissä virallisella nimellä Palodex Group Oy. Se on menneiltä vuosiltaan tunnettu tuusulalaisten keskuudessa myös nimillä GE Healthcare, Instrumentarium Imaging ja Palomex. Vaikka rakkaalla lapsella on monta nimeä, niin käytännössä sama yritys on toiminut Tuusulassa Ristikiven alueella 1970-luvulta lähtien.

Tänä päivänä DEXIS Imaging kehittää ja valmistaa Tuusulan tuotantotehtaallaan päänalueen eli hampaiden ja kasvojen alueiden kuvantamiseen käytettäviä laitteita ja ratkaisuja, kuten sen on tehnyt useamman vuosikymmenen ajan intohimoisesti.

Tuusulan toimipisteessä työskentelee noin 330 henkilöä, joista noin puolet työskentelee hallinnossa ja tuotekehityksessä, ja toinen puolisko tuotannossa. Yrityksen toiminnan ytimen on alusta lähtien muodostanut suomalainen insinöörityö tuotekehityksessä ja tuotannossa työskentelevän kokoonpanon vankka osaaminen. Tämä on ollut jo useiden vuosien ajan syy omistajakonsernin jatkuvalle panostamiselle Tuusulan toimipisteeseen.  

Toteutuneen vierailun aikana käytiin yrityksen tilannekuvan lisäksi myös keskusteluja yrityksen työllistämisnäkymistä ja mahdollisuuksista hyödyntää Tuusulan ja Keski-Uudenmaan alueen koulutus- ja työllistämismahdollisuuksia henkilökunnan palkkaamisessa.

DEXIS Imaging muistetaan myös joidenkin vuosien takaa hammaskeiju-kampanjasta KaVo Kerr -nimellä, jossa he jakoivat tuolloin ensimmäisellä luokalla oleville tuusulalaisille oppilaille hammasharjat ja -tahnat pienen tervehdyksensä kera. Kampanja otettiin ilolla vastaan Tuusulan kouluissa.

Tutustu yritykseen ja sen tuotteisiin: https://dexis.com/en-eu

Lisätiedot:
pormestari Kalle Ikkelä, Tuusulan kunta, p. 040 314 3001, kalle.ikkela@tuusula.fi
tutkimus- ja tuotekehitysjohtaja Jari Taskinen, DEXIS Imaging, p. 040 504 0169, jari.taskinen@envistaco.com

Takaisin