Yritysvierailuvuorossa Seepsula Oy ja Asfalttikallio Oy

06.05.2022

Kuluvalla viikolla käynnistyneen Tuusulan kunnan yritystapaamisten kierroksen toinen vierailu toteutui keskiviikkona 4.5.2022. Tapaaminen toteutui Seepsula Oy:n ja Asfalttikallio Oy:n Senkkerin alueella Etelä-Tuusulassa, jossa toimii laaja kiviaineksen ja asfalttituotannon keskittymä.

Tapaamisessa käytiin läpi yritysten ajankohtaisia asioita. Erityisesti keskusteluissa nousi ympäristöystävällisyyteen ja suunnittelussa olevaan Kehä IV -kehätiehen liittyvät näkökulmat.  

– Kehä IV -kehätien valmistuminen merkitsisi tapaamisessa käymämme keskustelun perusteella kaikille osapuolille mahdollisuutta lisätä ympäristöystävällisyyttä ja liikenneturvallisuutta. Esimerkiksi raskaat kuljetukset siirtyisivät käyttämään kehätietä nykyisten asuinalueiden kautta kulkevien teiden sijaan ja työmatkaliikenne kulkisi entistä enemmän valtaväylien kautta, kertoo pormestari Kalle Ikkelä.

Katsaus yritysten toimintaan

Seepsula Oy on vuonna 1970 perustettu tuusulalainen perheyritys, joka on rakennusalan johtava kiviainesten toimittaja ja asiantuntija. Senkkerin kiviainestehdas on tällä hetkellä alansa suurin Suomessa. Yritys tarjoaa erilaisia kiviaineksia teiden ja talojen rakentamiseen. Yritys tuottaakin tällä hetkellä noin kolmasosan pääkaupunkiseudulla vuosittain tarvittavasta kiviaineksesta ja työllistää Senkkerin alueella noin 100 henkilöä. Seepsulan toiminnan keskiössä on vastuullisuus ja välittäminen, asiakastyytyväisyys ja jatkuva kehittyminen.

Asfalttikallio Oy on vuonna 2012 perustettu yritys, jonka kotipaikkana toimii Tuusula. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Vantaalta. Asfalttikallio tarjoaa asfaltoinnin ja maanrakentamisen palveluita joka tarpeeseen, pienistä kohteista suuren mittaluokan urakoihin. Yrityksellä on koko Suomen mittakaavassa suuri markkinaosuus alallaan. Asfalttikallio Oy oli vuonna 2021 Tuusulan suurin yhteisöveron maksaja ja sen työllistävä vaikutus on tällä hetkellä noin 400 henkilötyövuotta, joista Senkkerin alueella noin 100 henkilötyövuotta. Suomen toiseksi suurimman asfalttialalla vaikuttavan yrityksen henkilöstöstä suuri osa on kausityöntekijöitä.

– Senkkerin asfalttiasema on suurin asfalttiasemamme ja pystyy tuottamaan noin 25 % koko pääkaupunkiseudun asfalttitarpeesta. Olemme kehittäneet toimintaamme Senkkerissä pitkäjänteisesti ja tulemme jatkamaan investointeja ympäristöystävällisyyden ja tehokkuuden parantamiseksi tulevina vuosina. Senkkerin alue on valtakunnallisestikin erittäin merkittävä rakennusteollisuuden keskittymä ja tärkeä talouskasvun moottori pääkaupunkiseudulle, kertoo Asfalttikallio Oy:n varatoimitusjohtaja Tuomas Forsberg.

Ympäristöystävällisyys toiminnan keskiössä

Molemmissa yrityksissä kiinnitetään vahvasti huomiota ympäristöystävällisyyteen. Yritykset hyödyntävät alan parhaita ympäristötekniikoita ja -käytäntöjä. Huomion arvioista on esimerkiksi alueelle vuonna 2021 valmistunut aurinkosähköpuisto, joka kattaa tällä hetkellä noin neljänneksen alueen sähkötarpeesta.

Ympäristöystävällisyys näkyy Seepsulalla muun muassa kiviaineksen lyhyinä kuljetusmatkoina pääkaupunkiseudulle ja kehyskuntiin hyvän sijainnin vuoksi. Lyhyet siirtovälit vähentävät hiilijalanjälkeä ja kuljetukset hoidetaan ympäristöystävällisellä uusituvalla HVO-dieselpolttoaineella. Ympäristöhyötyjä tuo myös se, että alueella kaivetaan paikallisesti laajemmin monen erillisen kaivuualueen sijaan. Alueelta on näin ollen mahdollista kaivaa kiviainesta syvemmältä ja tehdä kattavia suojavalleja lähialueiden asukkaiden suojaksi.

Asfalttikalliolla ympäristöystävällisyys näkyy puolestaan vähempipäästöisinä työkoneina, joita on uusittu viime vuosina runsaasti, ja kierrätysasfaltin käyttönä. Myös työvaiheita automatisoimalla saadaan yrityksessä parannettua ympäristöystävällisyyttä. Asfalttikallion toiminta-alueena on koko Suomi ja liikkuvalla kalustolla tarjottava palvelu mahdollistaa asfalttiasemien sijoittamisen projektikohteiden läheisyyteen. Liikkuvan kaluston myötä kuljetusten määrä vähenee vähentäen hiilijalanjälkeä.

Yritysvierailu 4.5.2022 Seepsula Oy ja Asfalttikallio Oy

Tutustu yrityksiin:
Seepsula Oy
Asfalttikallio Oy

Lisätiedot:
pormestari Kalle Ikkelä, Tuusulan kunta, p. 040 314 3001, kalle.ikkela@tuusula.fi
toimitusjohtaja Petri Ruostetoja, Seepsula Oy, p. 0400 302 571, petri.ruostetoja@seepsula.fi
varatoimitusjohtaja Tuomas Forsberg, Asfalttikallio Oy, p. 045 631 8597, tuomas.forsberg@asfalttikallio.fi 

Takaisin