Tule mukaan kartoittamaan Tuusulan puisto- ja katupuita!

30.05.2022

Ota mukaasi mittanauha ja lähde mukaan tunnistamaan lähialueesi katujen ja puistojen puulajeja. Tuusulan puukartoitus on kaikille avoin, helppo ja hauska tapa viettää mukava kesäpäivä. Samalla osallistut yhteisten alueiden suunnittelun tueksi tarvittavan tiedon keruuseen ja asuinympäristön viihtyisyyden parantamiseen. Puukartoitus järjestetään 30.5.–31.8. Osallistuaksesi tarvitset oman älypuhelimen ja mittanauhan. Mittanauhan voit noutaa TuusInfon palvelupisteistä. Yhteystietonsa jättäneiden osallistujien kesken arvotaan syyskuussa 2022 Tuusula-aiheisia palkintoja. 

Puukartoituksen tarkoituksena on kartoittaa Tuusulan kunnan yleisten alueiden katu- ja puistopuita. Kartoittamisen avulla tunnistetaan puiden ekologiset, kulttuurilliset ja taloudelliset arvot, joiden perusteella kaupunkirakennetta voidaan suunnitella ekologisesti kestävästi ja ympäristön viihtyisyyttä parantaen. 

Puut ovat kaupunkiympäristön suurimpia hiilinieluja ja elinympäristöjä ja ravinnonlähteitä lukuisille muille eliöille kuten linnuille ja pölyttäjähyönteisille. 

Näin osallistut Tuusulan puukartoitukseen: 

  1. Avaa älypuhelimen selaimella osoite https://arcg.is/1TPX1u1 tai lataa ilmainen kartoitussovellus Survey123 Play-kaupasta tai App-storesta. 
  2. Valitse puun tyypiksi katupuu, puistopuu tai jokin muu. 
  3. Valitse, onko puu yksi- vai monirunkoinen. 
  4. Mittaa rungonympärys. 
  5. Merkitse puun sijainti sovelluksen kartalle. 
  6. Tunnista puulaji. 
  7. Paina lähetä ja siirry seuraavaan puuhun. 

20220530 101410

Lisää tietoa puiden kartoittamisesta löydät esitteestä, jonka voit noutaa myös TuusInfosta. 

 

Lisätiedot 

Laura Turpeinen, 040 314 4333, laura.turpeinen@tuusula.fi 

Takaisin