Monio on valittu vuoden työmaaksi!

05.10.2022 klo 15.05

Rakennuslehti on palkinnut lukio ja kulttuuritalo Monion vuoden 2022 työmaana. Vuosittain myönnettävä palkinto on yksi alan arvostetuimmista tunnustuksista. Valinta julkistettiin Finnbuild-messuilla 5.10.2022.

Vuonna 2021 palkinnon sai Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaali T2. Sitä ennen tunnustuksen ovat saaneet Helsingin yliopiston päärakennus, Kuopion Uusi Sydän-sairaala ja kauppakeskus Tripla.

– Ponnistelumme yhdessä urakoitsijan kanssa ovat nostaneet meidät kärkikaartiin parissa vuodessa, pormestari Kalle Ikkelä iloitsee.

Tuusulan kunta ja sen tilapalvelut vastaa kokonaisurakkana toteutettavan Monion suunnittelusta. Lujatalolla on puolestaan kokonaisvastuu urakasta.

– Olemme onnistuneet rakennushankkeen ja työmaan ammattitaitoisena ja johdonmukaisena tilaajana. Rakentamisen alkaessa Monio oli Tuusulan suurin investointi ja yksittäinen rakennuskohde, mutta kokoluokastaan huolimatta hanke on edennyt aikataulussaan, budjetissaan ja laadukkaasti, tilapalvelupäällikkö Mikko Simpanen kertoo.

Monio on osa Tuusulan mittavaa investointikokonaisuutta, jossa uudistetaan palveluverkkoa. Rakenteilla on lukio ja kulttuuritalon lisäksi päiväkoteja ja kouluja, jotka tarjoavat myös yhdessäolon paikkoja kuntalaisille. Hirsiseinäisen ja pitkälti puurakenteisen Monion harjannostajaisia vietettiin 26.9., ja tilat valmistuvat syksyksi 2023.

Rykmentinpuistoon rakentuvan Monion myötä Tuusula saa paitsi uuden hienon lukion niin kulttuurikunnan arvolle sopivan kulttuuritalon. Saman katon alle muuttavat Tuusulan lukio, Tuusulan Opisto, Tuusulan kuvataidekoulu ja Keskisen Uudenmaan musiikkiopisto.

 

Lisätiedot:

www.tuusula.fi/monio

Pormestari Kalle Ikkelä, kalle.ikkela@tuusula.fi, 040 314 3001

Tilapalvelupäällikkö Mikko Simpanen, mikko.simpanen@tuusula.fi, 040 314 3550

Takaisin