Tuusulan kirjastoille Osallisuusteko-tunnustus

20.12.2022

Kirjastot ovat saaneet Tuusulan kunnan Osallisuusteko-tunnustuksen pitkäjänteisestä työstään asukkaiden yhdenvertaisuuden, oppimisen ja tieto-osallisuuden edistämisessä. Esteettömiksi suunnitellut tilat, kirjastoauto Kirre ja kotipalvelu ovat esimerkkejä keinoista saattaa kirjastopalvelut kaikkien saataville. Tuusulan kirjastoissa näkyy se, että kirjastot ovat kaikille. 

– Olemme tosi iloisia myönnetystä tunnustuksesta. Osallisuuden vahvistaminen on kirjaston perustyön ytimessä, kirjasto on paikka, jonne aivan kaikki ovat tervetulleita. Kirjaston tehtävänä on myös edistää demokratiaa sekä yhteiskunnallista ja kulttuurista vuoropuhelua, kertoo aikuisten kirjastopalveluista vastaava osastonjohtaja Riikka Mustajärvi

– Kirjastojen toiminnan ja palveluiden kehittäminen entistä saavutettavammaksi toteuttaa Tuusulan kunnan osallisuusmallia hienolla tavalla, valaisee yhteisömanageri Katja Repo tunnustuksen taustoja. Osallisuusmalli ohjaa meitä kaikkia työssämme, mutta sen toteuttaminen vaatii suunnitelmallisia tekoja.  
 
Tuusulan kunnan Osallisuusteko-tunnustus myönnettiin nyt toista kertaa. Ensimmäisen tunnustuksen sai viherpalvelut lasten ennakkoluulottomasta osallistamisesta Hyökkälän leikkipuiston kunnostuksessa. 

Lisätiedot: 
Yhteisömanageri Katja Repo, 040 314 3048, katja.repo@tuusula.fi 

Takaisin