Tuusulassa pureudutaan epävarmuudessa elämiseen

07.03.2023 klo 08.15

Tulevana torstaina 9.3. Tuusulassa järjestetään joukko dialogisia keskusteluja osana Kansallisen dialogien kevään keskustelukierrosta. Keskusteluaiheena on epävarmuudessa eläminen ja keskustelujen tavoitteena on ymmärtää paremmin, mitä epävarmuudessa eläminen tarkoittaa tällä hetkellä yksilöille, yhteisöille ja organisaatioille.

Kansallisten dialogien tavoitteena on tarjota Suomessa asuville ihmisille mahdollisuuksia osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun ja saada mukaan myös ne ihmiset, joiden ääni ei yleensä kuulu. Tarkoituksena ei ole saavuttaa yksimielisyyttä tai tehdä päätöksiä, vaan kuunnella ja kuulla ihmisiä, heidän kokemuksiaan ja vahvistaa yhteenkuuluvuutta ja keskinäistä luottamusta.

– Dialogit ovat meille Tuusulan kunnassa tärkeä keino ymmärtää asukkaiden ja erilaisten yhteisöjen ajatuksia ja tarpeita ja siksi keskustelujen järjestäminen on tärkeää, kertoo sivistyksen toimialueen kehittämispäällikkö Katja Elo.

Kaikille avoin Kansallisten dialogien infotilaisuus järjestetään etäyhteyksin torstaina kello 15.00–15.45. Linjoilla ovat paikalla Katja Elo ja kehittämispäällikkö Heidi Hagman Tuusulan kunnasta ja johtaja, kouluttaja Janne Kareinen DialogiAkatemiasta. He kertovat Kansallisten dialogien kokonaisuudesta ja siitä, miten dialogeja voisi hyödyntää Tuusulassa ja muissa Keski-Uudenmaan alueen kunnissa ja miten toimintaan voi liittyä mukaan. Paikalla jaetaan myös kokemuksia jo aiemmin toteutetuista dialogeista.

Osallistuminen onnistuu etäyhteydellä tämän linkin kautta:
Liity kokoukseen napsauttamalla tästä

Lisäksi Tuusulan pääkirjastolla järjestetään kaikille avoin keskustelu torstai-iltana 9.3. kello 17.30–19.30. Llisätietoja ja ilmoittautumiset Tuusulan tapahtumakalenterin kautta: Epävarmuudessa eläminen -keskustelutilaisuus

Kevään seuraava keskustelupäivä järjestetään 9.5., jolloin organisaatiot alasta, sektorista tai paikkakunnasta riippumatta voivat ilmoittautua mukaan järjestämään keskusteluja epävarmuudessa elämisestä. Myös yksityishenkilöt voivat ilmoittautua mukaan ja kutsua ystäviä tai naapureita keskustelemaan.

Dialogeista tehdään julkinen yhteenveto ja se on kaikkien luettavissa Kansallisten dialogien verkkosivuilla. Valtiovarainministeriö toimittaa dialogien yhteenvedon myös kuntien ja valtion hallinnolle.

Kansallisten dialogien malli on kehitetty DialogiAkatemian, Erätauko-säätiön, Lastensuojelun keskusliiton, Rovaniemen kaupungin, Sitran, Tuusulan kunnan, valtioneuvoston kanslian ja valtionvarainministeriön yhteistyössä.

Seuraava keskustelukierros järjestetään syksyllä 2023.

Lue lisää Kansallisista dialogeista: www.kansallisetdialogit.fi

Ilmoittautumisohjeet kevään keskustelukierrokselle: https://kansallisetdialogit.fi/tapahtuma/tule-jarjestamaan-kansallinen-dialogi-epavarmuudessa-elamisesta/

Lisätiedot Tuusulan keskustelupäivästä:
Sivistyksen toimialueen kehittämispäällikkö Katja Elo, katja.elo@tuusula.fi, 040 314 4028

Takaisin