Kiinteistön omistajia ja rakennushankkeeseen ryhtyneitä kehotetaan kiinnittämään huomiota parvekkeiden lasirakenteisiin kaiteisiin

26.04.2023

Rakennusten omistajia kehotetaan kiinnittämään huomiota siihen, että lasirakenteiset kaiteet täyttävät vaatimukset. 

Poliisi ja Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes tiedottivat 28.3.2023 Vantaalla tapahtuneesta kuolemaan johtaneesta onnettomuudesta. Onnettomuuskohteen parvekekaidejärjestelmän vaatimustenmukaisuutta selvitetään. Lasikaiteella varustettujen parvekkeiden käytössä on hyvä noudattaa varovaisuutta, sillä selvitykset ovat kesken. Viranomaiset tiedottavat olemassa olevia rakennuksia koskevista mahdollisista toimista ja suosituksista jatkoselvitysten valmistuttua.

Rakennusten omistajia kehotetaan kiinnittämään huomiota siihen, että lasirakenteiset kaiteet täyttävät vaatimukset. Kaiteen on oltava turvallinen ja sen on kestettävä siihen kohdistuvat kuormat. Rakennusten omistajat, esimerkiksi taloyhtiöt, voivat hankkia asiantuntijan selvittämään oman rakennuksen tilannetta.

Tuusulan rakennusvalvonta on ollut asiasta suoraan yhteydessä keskeneräisiin rakennushankkeisiin, joissa viranomaisvalvonta on vielä kesken eli loppukatselmusta ei ole vielä suoritettu. 

Lisätietoa asiasta löytyy linkkien kautta:
Tukes: Vantaalla kuolemaan johtaneesta onnettomuudesta aloitettu esitutkinta 
YM: Ymparistoministeriö on pyytänyt kuntia olemaan yhteydessä rakennushankkeisiin ryhtyneisiin


 

Takaisin