Kirkes-kirjastot ovat kiinni 31.8.–11.9.2023

Kirkes-kirjastojen tietojärjestelmä vaihtuu syyskuussa. Järjestelmävaihdon takia Keravan kaupunginkirjasto sekä Mäntsälän ja Tuusulan kunnankirjastot ovat kiinni 31.8.–11.9.2023. Järvenpään kaupunginkirjasto sulkeutuu remontoinnin takia jo maanantaina 28.8. ja on kiinni 11.9. saakka.

Sulkuaikana kirjastoissa:

  • ei voi lainata, palauttaa, uusia lainoja eikä tehdä varauksia
  • lainojen eräpäivät siirtyvät sulkuajan yli
  • varaukset pysyvät voimassa sekä noudettavat varaukset odottavat sulkuajan yli

Kirjastojen ollessa kiinni niissä ei järjestetä tapahtumia eikä oteta vastaan ryhmäkäyntejä. Palautusluukut ovat kiinni. Omatoimikirjastot eivät ole käytössä eivätkä kirjastoautot kulje.

Kirkes-verkkokirjastossa on käyttökatko ja Kirkes-kirjastojen tarjoamat e-aineistot ovat poissa käytöstä.

Viimeinen päivä tehdä varauksia ennen sulkua on pe 25.8.

Tuusulan kirjastojen kiinniolo vaikuttaa myös asiakaspalvelu TuusInfon palvelupisteisiin Kellokoskella ja Jokelassa. TuusInfon Kellokosken piste on suljettu to 31.8. ja 7.9. sekä Jokelan piste ke 6.9. TuusInfon Hyrylän palvelupiste on avoinna normaalisti.

Järjestelmävaihdos viivästyttää kirjastojen välisiä aineistokuljetuksia ennen ja jälkeen sulkuajan.

Lainaushistoria ei siirry uuteen järjestelmään. Lainaushistorian voi ottaa talteen siirtämällä sen oman verkkokirjaston suosikkilistaksi 27.8. mennessä.

Muutokset asiakkaalle pieniä

Kun uusi järjestelmä on käytössä, ovat muutokset asiakkaan näkökulmasta pieniä. Esimerkiksi verkkokirjaston ja automaattien käyttäminen ei olennaisesti muutu.

Uusi kirjastojärjestelmä parantaa asiakkaan tietoturvaa. Uuteen järjestelmään siirtymisen jälkeen lainaaminen onnistuu tietoturvasyistä vain kirjastokortilla. Jos Kirkes-kirjastokortti on kateissa, uuden kortin saa vuoden loppuun saakka maksutta missä tahansa Kirkes-kirjastossa.

Kirjastokorttia voi käyttää myös sähköisesti verkkokirjaston kautta. Kortin viivakoodin saa esiin kirjautumalla Kirkes-verkkokirjaston omiin tietoihin. KirjastoON-sovellus poistuu käytöstä järjestelmän vaihtuessa. 

09.08.2023

Takaisin