Kirkes-kirjastoille uusi järjestelmä - muutoksia varauskäytäntöihin

Järvenpään, Keravan, Mäntsälän ja Tuusulan kirjastot avaavat ovensa järjestelmänvaihdon jälkeen 14.11. Samalla kirjaston maksu- ja ilmoituskäytäntöihin tulee muutoksia. Kirkes-verkkokirjasto avautuu viimeistään 21.11.

Kirkes-kirjastoihin tehty aineistovaraus kohdistuu jatkossa ensisijaisesti noutopaikaksi valitun kirjaston omaan kokoelmaan. Järvenpään, Keravan, Mäntsälän ja Tuusulan aineistot ovat edelleen asiakkaiden käytössä, ja asiakas voi halutessaan kohdistaa varauksen seutuvarauksena myös koko Kirkes-kirjastoverkon aineistoon.

Uudessa käytännössä Järvenpää ja Tuusula muodostavat yhden yhteisen varauskokoelman. Keravan ja Mäntsälän kirjastoissa on omat varauskokoelmat. Omaan varauskokoelmaan kohdistuvan varauksen hinta on 0,50 euroa. Lasten aineiston varaaminen paikallisesti on maksutonta.

Koko Kirkes-kirjastoverkon aineistoon kohdistuvan seutuvarauksen hinta sekä lasten että aikuisten aineiston osalta on 1,50 euroa. Maksu tulee voimaan vuoden 2017 alusta.

Nykyiset, ennen marraskuuta tehdyt varaukset muuttuvat uuteen järjestelmään siirryttäessä seutuvarauksiksi. Siirtymäaikana 31.12. saakka aikuisten aineiston seutuvaraus maksaa yhden euron, mutta lasten aineiston varauksesta ei peritä maksua.

Nykyiset varaukset voi muuttaa poistamalla seutuvarauksen ja tekemällä uuden, omaan varauskokoelmaan kohdistuvan varauksen verkkokirjastossa www.kirkes.fi tai kirjaston asiakaspalvelussa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on uudistamassa yleisten kirjastojen kirjasto- ja tietopalveluja koskevaa lakia. Lakiesityksen mukaan kirjaston omien kokoelmien lainauksen ja varaamisen tulee olla maksutonta. Jos laki tulee voimaan, omaan varauskokoelmaan kohdistuva varausmaksu todennäköisesti poistuu.

Varausten noutoilmoitukset

Aiemmin asiakas on voinut valita useamman tavan, joilla noutoilmoitukset lähetetään. Uudessa järjestelmässä voi olla valittuna vain yksi. Jos aiempi ilmoitustapa on ollut sekä sähköposti että kirje, ilmoitus tulee nyt sähköpostilla. Jos ilmoitustapa on ollut sekä sähköposti että tekstiviesti, ilmoitus tulee jatkossa tekstiviestinä.

Noutoilmoitusten asetuksia voi halutessaan muokata verkkokirjastossa tai kirjaston asiakaspalvelussa.

Lisätietoja:
Järvenpää: kirjastopalveluiden päällikkö Katariina Järveläinen, katariina.jarvelainen(at)jarvenpaa.fi, 0403152530
Kerava: kirjasto- ja kulttuuripalveluiden johtaja Jari Paavonheimo, jari.paavonheimo(at)kerava.fi, 0403182095
Mäntsälä: kirjastopalvelujohtaja Anu Järvi-Uutela, anu.jarvi-uutela(at)mantsala.fi, 0403145381
Tuusula: vt. kirjastotoimenjohtaja Inkeri Hakulinen, inkeri.hakulinen(at)tuusula.fi, 0403143442

Tuusulan kirjastojen maksut ja korvaukset

11.11.2016

Takaisin