Kirjaston kaukopalvelu uudistuu

Tuusulan kirjastoissa voi jättää kaukolainapyynnön aineistoon, jota ei ole Kirkes-kirjastojen kokoelmissa. Tilauksen voi jättää mihin tahansa kirjastotoimipisteeseen paikan päällä tai verkkolomakkeella.

Toukokuun alusta lähtien kirjastoon tehdyt kaukolainapyynnöt ja kaukolainat näkyvät normaalilainojen tapaan verkkokirjastossa omissa tiedoissa. Muutos koskee uusia kaukolainatilauksia. 

Noutoilmoituksen saavuttua kaukolainan voi noutaa samasta hyllystä kuin muutkin varaukset, ja lainata automaatilla. Noutoilmoituksesta näkee viimeisen mahdollisen noutopäivän. Kaukolainamaksun voi maksaa verkkokirjastossa tai kirjaston asiakaspalvelussa. 

Kaukolainoissa noudatetaan aina omistajakirjaston asettamia laina-aikoja. Uusimispyynnöt tulee lähettää kirjaston kaukopalvelun sähköpostiin kaukopalvelu.kirjasto(at)tuusula.fi hyvissä ajoin ennen eräpäivää.

Kaukolainaus on maksullista. Kaukolainojen myöhästymismaksut ja noutamattomien varausten maksut kertyvät kirjaston normaalien maksukäytäntöjen mukaisesti. Kaukolainojen korvausmaksut perustuvat omistajakirjaston korvausmaksuihin, ja saattavat olla huomattavasti korkeammat kuin Tuusulan kirjaston korvausmaksut. 

Kaukolainat tulee palauttaa samaan kirjastoon, mistä ne on noudettu.

03.05.2021

Takaisin