Tuusulan kunta myy Haukkamäen vuokratalot sekä uudistaa vuokra-asuntokantaansa

21.11.2016

Tuusulan kunta myy kiinteistöosakeyhtiö Haukkamäen osakkeet Taore Oy:lle. Kunnanhallitus päätti asiasta 21.11. Kauppahinta on yli 5 miljoonaa euroa. 

Haukkamäessä on 100 asuinhuoneistoa. Kiinteistöllä sijaitsee neljä kolmikerroksista taloa, jotka ovat valmistuneet vuonna 1972. Haukkamäen kerrostalot sijaitsevat Riihikalliossa.

Kunta sai Haukkamäestä kolme tarjousta. Korkeimman tarjouksen antoi Taore Oy. Tuusulan kunta omistaa 84 prosenttia yhtiön osakkeista ja Lemminkäinen Oyj 16 prosenttia.

Kaupalla ei ole vaikutusta vuokralaisten vuokrasopimusten voimassaoloon. Lisäksi ostaja sitoutuu turvaamaan vuokralaisten aseman kahdeksi vuodeksi. Ostaja sitoutuu myös siihen, että vuokria korotetaan tarvittaessa enintään 10 prosenttia vuodessa.

Tuusulan kunta keskittää vuokra- ja sosiaalisen asumiseen liittyvät palvelut omistamalleen Tuusulan kunnan kiinteistöt Oy:lle. Tuusulan kunnan kiinteistöt lisää vuokra-asuntojensa määrää pääsääntöisesti rakentamalla uusia vuokrataloja. Tuusulan kunta päätti 21.11. kokouksessaan osoittaa Tuusulan kunnan kiinteistöt Oy:lle vuosien 2018 -2019 ARA-vuokra-asuntotuotantoa varten tontit Lahelanpelto II:n kaava-alueelta sekä Puustellinmetsän kaava-alueelta. Tonteille on määrä rakentaa Koy Haukkamäen myytävää asuntokantaa vastaava määrä uusia vuokra-asuntoja.

- Kunta luopuu korjausvelkaa sisältävästä asuntokannasta nyt, kun kohteesta on saatavissa hyvä hinta. Vastaavasti lähivuosina on hyvä ajankohta rakentaa uusia vuokra-asuntoja, kun korot ovat alhaalla ja on mahdollista saada käynnistysavustuksia, talousjohtaja Markku Vehmas sanoo.

- Haukkamäen myynnistä saatavilla varoilla voidaan osaltaan hillitä Tuusulan kuntakonsernin velkaantumista ja pienentää velan nopeaan kasvuun liittyviä rahoitus- ja korkoriskejä, Vehmas lisää.

Tuusulan valtuusto päätti 31.3.2014, että kunta luopuu sille tarpeettomista kiinteistöistä. Tuusulan kunnalla on ollut merkittävä määrä kiinteää omaisuutta, jonka realisointi on perusteltua sekä kunnan perustehtävään keskittymisen että käyttötalouden tervehdyttämisen näkökulmasta.

 

Takaisin