Rykmentinpuistoon uutta asumisoikeusasumista

15.03.2021

Viime aikoina on käyty keskustelua suomalaisen asuntomarkkinan keskittymisestä omistusasumiseen. On peräänkuulutettu uskottavia vaihtoehtoja kodin omistamiselle ja suurelle asuntolainalle. Myyntihinnat ovat karkaamassa esimerkiksi ensiasunnon ostajien ulottumattomiin. Asumisoikeusasumisen suosio onkin viime aikoina kasvanut.

Asumisoikeusjärjestelmä perustettiin 1990-luvulla tuomaan vaihtoehto omistusasumiselle. Se on asumismuoto, jossa asukkaalla on asumisoikeus rakennuttajayhtiön omistamaan asuntoon.

Siinä kunnan myöntämän asumisoikeusjärjestysnumeron omaava maksaa muutaman kymmenen tuhannen euron suuruisen kertamaksun asumisoikeudesta ja kuukausittain käyttövastiketta, joka on vastaavaa vuokra-asuntoa pienempi. Kodin pysyvyys on vuokra-asumista suurempi ja muuttaessa aso-maksun saa takaisin.

Valtio on uudistamassa lainsäädäntöä, jotta asumisoikeusjärjestelmä on varteenotettava, kohtuuhintainen ja houkutteleva asumismuoto myös tulevaisuudessa. Rykmentinpuistoon suosiotaan viime vuoden aikana kasvattaneita aso-asuntoja rakennuttava Avain Yhtiöt on samaa mieltä.

– Omistuksessamme oli vuonna 2019 lähes 9000 asumisoikeus-, vuokra- ja palvelukotiasuntoa, joissa asuu yhteensä reilut 15 000 asukasta, kertoo Ville Mäenpää Avain Yhtiöiden Avain Rakennuttaja Oy:stä.

Avain Yhtiöt on suomalainen konserni, joka on erikoistunut asuntojen ja asumisen palvelujen tuottamiseen, rakennuttamiseen, projektinjohtamiseen sekä korjausrakentamiseen.

– Tiiviillä yhteistyöllä kuluttajien, kuntien ja asumista kehittävien tahojen kanssa haluamme varmistaa, ettemme rakenna vain asuntoja, vaan luomme ja ylläpidämme toimivia, turvallisia ja ekologisia asuinalueita, toteaa toimitusjohtaja Mäenpää.

morsian_8C

Havainnekuva Rykmentin puistotielle rakennetusta asuintalosta. Kuva Avain Yhtiöt.

Millaisen kohteen rakennutitte Rykmentinpuistoon?

– Rykmentinpuistoon valmistuu seitsemän asuinkerrostaloa ja yksi pysäköintilaitos, joka palvelee Avaimen kohteiden lisäksi viereisten tonttien asukkaita. Valtion tukemia ARA-rahoitteisia kohteita näistä on neljä. Ensimmäiset kodit valmistuivat marraskuussa 2020, seuraavat huhtikuussa 2021. 

Avaimen hankkeet alueella ovat asumisoikeus- ja vuokrakohteita. Asuntoja valmistuu yhteensä hieman yli 300 ja autopaikkoja pysäköintilaitokseen 360. 

Eversti_8D_200311

Havainnekuva Rykmentintien asuintaloista. Kuva Avain Yhtiöt.

–Vuosittaisesta 1 000 uuden asunnon rakentamistavoitteestamme Suomessa tämä on lähes kolmannes. 

Miten rakentaminen osaltanne jatkuu Rykmentinpuistossa?

– Avaimella on Puustellinmetsän asuntomessualueella kortteli. Sen rakentaminen on suunniteltu alkavaksi siten, että se on jatkumoa aiemmalle rakentamisellemme Rykmentinpuiston keskuksessa. Hankekokonaisuus täydentyy sen myötä seitsemään asuintaloon vuonna 2023.

Mitä uutta kohteenne tuovat kerrostaloasumiseen/asumisoikeusasumiseen?

– Rykmentinpuiston erityispiirteenä voisi mainita sähköautojen laajat latausmahdollisuudet pysäköintilaitoksessa sekä piha-alueella. Tarjoamme hinta-laatu suhteeltaan hyviä asuntoja kaikenlaisiin tarpeisiin.

Miksi valitsitte kohteenne rakennettavaksi juuri Tuusulaan ja Rykmentinpuistoon?

– Avaimella on Tuusulassa olemassa olevaa asuntokantaa ja tavoitteena on rakentaa Tuusulaan lisää asuntoja hyville paikoille.

– Senaatti-kiinteistöillä oli myynnissä Rykmentinpuistossa tontteja ja kiinnostuimme niistä juuri sijainnin vuoksi.

Miten kuvailisit yhteistyötä Tuusulan kunnan kanssa rakennusprojektissanne? 

– Yhteistyö on ollut erinomaisen hyvää.

Miten esimerkiksi alueen brändi ja/tai rakentamistapaohjeet vaikuttivat kohteidenne suunnitteluun ja toteutukseen?

– Kohteiden suunnittelu toteutettiin hyvässä yhteistyössä Tuusulan kunnan ja Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:n reunaehtojen mukaisesti.

Millaisena näet Rykmentinpuiston vetovoiman?

– Rykmentinpuisto sijaitsee hyvällä sijainnilla Tuusulassa palvelujen äärellä.

J&A havainnekuva_pysty_191101

Havainnekuva asuntomessualueelle suunnitellusta kerrostalokokonaisuudesta. Kuva Avain Yhtiöt.


Kokonaisuudessaan Rykmentinpuiston uusi asuinalue Tuusulan keskuksessa Hyrylässä on kaikkiaan yli 10 000 asukkaan koti tulevan vuosikymmenen aikana. Entinen varuskunta-alue muuttaa muotoaan moderniksi pienipiirteiseksi asuinalueeksi palvelujen äärellä. Varuskunnan perinne jää elämään kadun nimissä ja keskustan suojelluissa tiilikasarmeissa.

Tuusulan Rykmentinpuisto on raikas kyläkaupunki, jossa elävä kaupunkikeskus ja sen ympärille rakentuvat vehmaat puistokylät yhdistyvät. Se on paikka, jossa moderni arkkitehtuuri ja luonnon muovaama metsä kohtaavat.

 

Lisää tietoa

asumisoikeusasunnot Tuusulan sivuilla: Asumisoikeusasunnot - Tuusulan kunnan www-sivut

 

https://avainasunnot.fi/kohteet/tuusulan-rykmentin-puistotie-11-a-1/

https://avainasunnot.fi/kohteet/tuusulan-rykmentintie-8-d/

https://youtu.be/quMa-hR2NRI

 

vuokra-asunnot Tuusulan sivuilla: Vuokra-asunnot - Tuusulan kunnan www-sivut

 

https://avainasunnot.fi/kohteet/tuusulan-rykmentintie-8-a/?back=true

https://www.etuovi.com/koti/blogi/asumisoikeudessa-on-jarkea-4-hyvaa-syyta/

https://www.etuovi.com/koti/blogi/asumisoikeusasuntojen-kysynta-kasvaa-ja-lakikin-uudistuu/

 

https://www.rykmentinpuisto.fi/

Lue myös artikkelisarjan muut osat

”Erilaista, tyylikästä, modernia” - townhouse-talot luovat tiivistä ja matalaa kaupunkimaisemaa
Messukohde Metsänkuningas saa sisaren - lisää hybridikerrostaloasuntoja Puustellinmetsään
Laadukasta vuokra-asumista Rykmentinpuistossa - A-Kruunu toteuttaa toista asuinkortteliaan

Takaisin