28 tonttia myyntiin Etelä-Tuusulan Häriskivestä

30.09.2022

Pientalon rakentamisesta kiinnostuneet voivat hakea maanantaista alkaen tontteja Etelä-Tuusulassa sijaitsevalta Häriskiven alueelta. Haku on käynnissä 3.10.–31.10.2022, ja rakentamaan pääsee alustavan tiedon mukaan heti alkukesästä 2023. 28 nyt haettavan tontin joukossa on sekä niin kutsuttuja minitontteja että isompia tontteja.

– Tuusulan vetovoima näkyy kasvavana asukaslukuna. Uskon, että nämä Etelä-Tuusulassa sijaitsevat tontit menevät nopeasti. Häriskiven alue sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella, ja alueelta pääsee nopeasti esimerkiksi pääkaupunkiin. Alue sopii hyvin väljää, luonnonläheistä ja turvallista asumista pääkaupunkiseudulta etsiville, pormestari Kalle Ikkelä kertoo.

Uusi asuinalue sopii myös perheiden tarpeisiin. Hyrylän keskustaan on alle kaksi kilometriä, ja matkan taittaminen onnistuu kevyen liikenteen väylää pitkin myös jalan tai polkupyörällä. Läheltä löytyvät Vaunukankaan koulu ja Paijalan koulu.

– Rakennamme parhaillaan uusia päiväkoteja ja kouluja, jotka tulevat palvelemaan myös Häriskiveen muuttavia. Uusi lukio ja kulttuuritalo Monio avaa ovensa Hyrylän keskustassa syksyllä 2023. Kouluikäiset pääsevät tulevaisuudessa Lahelan monitoimikampukseen. Tuusulassa on runsaasti vapaa-ajanviettomahdollisuuksia, ja luontoon pääsee kotiportailta, pormestari sanoo.

Häriskiven omakotitontit

  • Tonttien määrä on yhteensä 28.
  • Isompien tonttien pinta-ala vaihtelee 602–758 m2:n välillä, ja rakennusoikeutta on 150–180 m2.
  • Kaikista tonteista 13 on ns. minitontteja, joiden pinta-ala on välillä 377–454 m2 ja rakennusoikeus 94–114 k-m2.
  • Rakentamisessa on huomioitava asemakaavamääräykset ja rakentamistapaohje. Lisäksi on huomioitava rakennusjärjestys, voimassa oleva lainsäädäntö ja rakentamismääräyskokoelma. 
  • Kunnallistekniikka alueelle on parhaillaan rakenteilla.
  • Ensisijaisesti tontit myydään, mutta myös vuokraus on mahdollista.
  • Kiinteähintaisia tontteja voi hakea sähköisellä lomakkeella tai tulostettavalla lomakkeella.

 

Lisätiedot:

Pormestari Kalle Ikkelä, kalle.ikkela@tuusula.fi, 040 314 3001

Tonttien hakuun ja sopimusehtoihin liittyvät kysymykset ja yhteydenotot: Olli-Pekka Mikkonen, olli-pekka.mikkonen@tuusula.fi, 040 314 4544

Lisää alueesta: www.tuusula.fi/koti

Takaisin