Miljoona roskapussia -kampanja käynnistyy 13.4. – tehdään yhdessä Tuusulasta roskaton 

13.04.2023

Kevät on tullut, ja nyt lumien sulaessa on aika kerätä yhdessä muun Suomen kanssa miljoona pussillista roskia. Tuusulan kunta on mukana Ylen Miljoona roskapussia -kampanjassa, joka käynnistyy 13.4. kello 20. Tuusulassa otetaan tehostartti roskattomaan kuntaan 21.4.–2.5. välisenä aikana, jolloin kunnan ylläpitämät roska-asiat toimivat siivoustalkoisiin osallistuville kerättyjen roskapussien tyhjennyspaikkona. Lähde keväiseen ulkoilmaan, ota matkaasi roskien keräysvälineet ja merkitse keräämäsi roskapussit laskuriin!

Matka kohti miljoonaa roskapussia käynnistyy torstaina 13.4. kello 20 suorassa lähetyksessä Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa. Lähetyksen myötä käynnistyy kaksi kuukautta kestävä Miljoona roskapussia -kampanja.

Ylen ja kampanjaan mukaan liittyneiden kuntien, kaupunkien, järjestöjen ja yhteisöjen yhteisten siivoustalkoiden tavoitteena on innostaa ihmisiä keräämään ympäristöstä roskia, vähentää välinpitämättömyyttä roskaamista kohtaan sekä havahduttaa ihmiset näkemään roskien määrä. Yhteisiin siivoustalkoisiin kutsutaan mukaan kaikki asiasta kiinnostuneet.

Näin osallistut siivoustalkoisiin 

Kuka tahansa voi lähteä itsenäisesti keräämään roskia yksin tai yhdessä vaikkapa perheen tai kaveriporukan kanssa. Myös järjestöt ja yhteisöt voivat toteuttaa omia siivoustalkoitaan ympäristönsä siistimiseksi.

Kerätyt roskapussit merkitään reaaliaikaisesti päivittyvään laskuriin yle.fi/miljoonaroskapussia-sivulla sen paikkakunnan kohdalle, mistä roskapussit on kerätty. Luvassa on siis yhteisen hyvän lisäksi todellinen kisa Suomen paikkakuntien välillä!

Näin osallistut 

  1. Ota mukaan roskapihdit, hanskat ja tyhjä pussi
  2. Lähde ulos – yksin tai porukalla
  3. Kerää roskia ympäristöstä
  4. Vie keräämäsi roskat sekajätteeseen, kun roskapussi on täysi (katso myös alta lisätiedot Tuusulan kevätsiivouksen roska-astioista)
  5. Merkitse keräämiesi roskapussien määrä laskurissa (huomaa, että roskapussien ilmoittaminen onnistuu jatkossa Yle Tunnuksella) sen paikkakunnan kohdalle, josta olet roskat kerännyt osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia
  6. Haasta ystäväsi mukaan!

Tehostartti roskattomaan Tuusulaan 21.4.2.5.

Tuusulassa otetaan startti roskattomaan Tuusulaan kevätsiivouksen merkeissä 21.4.–2.5. välisenä aikana. Kevätsiivouksen aikana julkisilta alueita kerätyt roskat saa jättää minkä tahansa Tuusulan kunnan kunnossapitämän roska-astian luo. Katso roska-astioiden sijainnit Tuusulan karttapalvelusta.  

Anttilan tilakeskuksen rannan piknik-alue
Löydät myös Anttilan tilakeskuksen rannan piknik-alueelta vanhoin Tuusula-kuvin varustetun roska-astian. 

Jos roskat eivät mahdu roska-astiaan, ilmoita niiden sijainti roskien kuvan kera tekstiviestillä tai WhatsAppilla numeroon 040 314 4333 tai sähköpostilla osoitteeseen puutarhuri@tuusula.fi.

Innokkaimmat roskankerääjät voivat myös järjestää roskankeräystapahtumia tai -talkoita koko kampanjan ajan. Kunta avustaa asukkaiden järjestämiä talkoita lainaamalla tarvikkeita ja tarjoamalla opastusta, vakuutusturvaa tai avustusta talkooeväiden hankintaan. Talkoiden tukeminen on Tuusulan kunnan toimintamalli, jossa tuetaan asukkaiden omaehtoista tekemistä. Lue lisää talkoiden järjestämisestä osoitteesta tuusula.fi/talkoot.

Asiakaspalvelu TuusInfosta ja Jokelan ja Kellokosken kirjastoista saa roskapihtejä (rajoitettu määrä) ja jätesäkkejä lainaan koko kampanjan ajan.

Lue lisää aiheesta 14.3.2023 julkaistusta Poimi roskat reitiltäsi – osallistu huhtikuussa alkavaan Ylen Miljoona roskapussia -kampanjaan -tiedotteesta.

Tartu toimeen ja liity mukaan koko Suomen yhteisiin roskankeräystalkoisiin!

Jäikö jokin askarruttamaan?
Ota yhteyttä Tuusulan viherpalveluihin: 
puutarhuri@tuusula.fi

Takaisin