Tuusulanjärven eteläosan virkistyskäyttöä lisätään

08.09.2016

Tuusulanjärven eteläosan virkistyskäytöstä on valmistumassa toimenpidesuunnitelma. Tarkoituksena on parantaa järven eteläosan ja länsirannan reitistöä ja avata näkymiä järvelle. Luonnosta esitellään yleisötilaisuudessa 15. syyskuuta.

Työssä arvioidaan toimenpiteiden vaikutuksia Natura-alueelle. Samassa yhteydessä tutkitaan esteettömän reitin toteutusmahdollisuutta Koskenmäen sillalta lintutornille sekä kulkureittiä järven länsirantaa pitkin kohti Anttilanrantaa. Tarkoitus on myös siistiä Koskenmäen venerantaa ja sen viereistä puistoa sekä avata näkymiä järvelle.

Työ on jatkumoa Tuusulan viheraluestrategia- ja yleiskaavatyön yhteydessä saadulle palautteelle, jossa toivottiin Tuusulanjärven alueelle lisää kulkureittejä sekä alueen siistimistä.

- Toimenpidesuunnitelma on laadittava silloin, kun halutaan tehdä toimenpiteitä Natura-alueella. Alueen edellinen hoito- ja käyttösuunnitelma on vuodelta 2003. Se on järven eteläiseltä alueelta sen verran vanhentunut, ettei siinä esitettyjä toimenpiteitä voi enää sellaisenaan toteuttaa, Tuusulanjärven eteläosan toimenpidesuunnitelmaa valmisteleva kaavasuunnittelija Katja Gräsbeck kertoo.

Tuusulassa on käynnistymässä myös Tuusulanjärven itäisen puolen virkistyskäyttö- ja reittimahdollisuuksien suunnittelu.

Tuusulanjärvi on valittu Uudenmaan maakuntajärveksi vuonna 2011. Järvi on tärkeä virkistysalue lähiseudun asukkaille sekä kesä- että talvikaudella. Lisäksi järvi tunnetaan myös Rantatien taiteilijayhteisöstään.

 

Tuusulanjärven eteläosan toimenpidesuunnitelmaluonnos esitellään yleisötilaisuudessa torstaina 15. syyskuuta klo 18-20 Tuusulan kunnantalolla (Hyryläntie 16, Tuusula).

 

Lisätietoja: kaavasuunnittelija Katja Gräsbeck, puh. 040 314 3064, katja.grasbeck(at)tuusula.fi

Takaisin