Tuusulan monipuoliset asumismahdollisuudet – tontit kävivät kaupaksi asuntomessuvuonna 2020

26.01.2021

Tuusulasta löytyy erilaisia asumismahdollisuuksia eri elämäntilanteisiin. Tuusulan kuntakeskuksissa ja kylissä asutaan kohtuuhintaisesti sekä luonnonrauhan ja kulttuurikohteiden että pääkaupunkiseudun sykkeen lähettyvillä. Tarjolla on myös eri kokoisia omakotitontteja eri puolilta kuntaa – löydä oma kotisi Tuusulasta!

Tuusulan sijainti lähellä pääkaupunkiseutua valttina

Pääkaupunkiseudun kupeessa sijaitsevassa Tuusulassa asutaan pääasiassa pientaloissa tai pienimuotoisissa kerrostaloissa lähellä luontoa keskeisten liikenneyhteyksien varrella. Tuusula kuuluu HSL:n joukkoliikennealueeseen.

Tuusula tarjoaa monipuolisia asumismahdollisuuksia eri kuntakeskuksissaan Hyrylässä, Jokelassa ja Kellokoskella. Etelä-Tuusulaan Hyrylään pääsee Tuusulan moottoritietä pitkin noin 30 minuutissa Helsingin keskustasta. Varuskuntahistoriastaan tunnettu Hyrylä on Tuusulan keskus ja se sijaitsee vain lyhyen matkan päässä Suomen kansainvälisimmästä lentokentästä. Tuusulan pohjoisin taajama Jokela sijaitsee 40 minuutin junamatkan päässä Helsingin keskustasta ja on tunnettu puutarhakaupunki-identiteetistään ja lammista. Jokela on vehreää aluetta, jossa on monipuolisia puistoja, istutuksia ja metsiä. Matka Kellokoskelle taittuu Lahdentietä pitkin puolessa tunnissa. Idyllinen Kellokoski tunnetaan ruukin kulttuuriympäristöstä ja Kellokosken sairaalan vivahteikkaasta menneisyydestä.

– Tuusula on monien asuinmahdollisuuksien kunta, jossa luonto on vahvasti läsnä. Meiltä löytyy niin omakotitontteja uuden talon rakentamisesta kiinnostuneille kuin kerros- ja rivitalokohteita niille, jotka haluavat muuttaa valmiiseen kotiin. Omakotiasujille on tarjolla tontteja kaikista kuntakeskuksistamme – tartu vain mahdollisuuteen ja tee oma kotisi Tuusulaan, kannustaa pormestari Arto Lindberg.

Uusien asuinalueiden tonttikauppa on käynyt vilkkaana

Viime vuosina Tuusulan tonttikauppa on ollut vilkasta ja uusia asuinalueita on kaavoitettu eri puolille kuntaa; Etelä-Tuusulaan Lahelanpellon ja Anttilanrannan asuinalueet sekä kesän 2020 asuntomessualue Puustellinmetsä, ja Pohjois-Tuusulaan Jokelaan Peltokaaren asuinalue ja Kellokoskelle tuoreeltaan myyntiin tullut uusi Linjapuiston asuinalue. Asuntomessuille valmistunut Puustellinmetsän asuinalue oli lähtölaukaus Rykmentinpuiston alueelle, joka on raikas tulevaisuuden kyläkaupunki, jossa on elävä kaupunkikeskus ja sen ympärille rakentuvat vehmaat puistokylät.

Vuonna 2020 Tuusulassa vietettiin kautta historian kolmansia asuntomessuja ja kiinnostus kuntaa kohtaan asuinpaikkana lisääntyi. Vuonna 2020 Tuusulan kunta myi tai vuokrasi uusia erillispientalojen tontteja (AO-tontteja), tai asukkaat lunastivat vuokratontteja omakseen, yhteensä 68 kappaletta. Kehitys on ollut viimeisten vuosien aikana positiivinen uusien asuinalueiden myötä.

Omakotitonttien hinnoittelu mahdollistaa kohtuuhintaisen asumisen Tuusulassa

Tuusulassa tontteja on tällä hetkellä tarjolla pientaloasujille niin pienemmistä noin 500 m2 tonteista suurempiin yli 1000 m2 tontteihin. Tuusulan kunta luovuttaa omakotitontteja kiinteällä hinnalla sekä tarjousten perusteella. Kaikki tontit ovat ostettavissa tai vuokrattavissa. Vuokran suuruus on 5 % myyntihinnasta.

Kiinteähintaisten omakotitonttien myyntihinta on Pohjois-Tuusulassa, Jokelassa ja Kellokoskella, 225 €/k-m² ja Etelä-Tuusulassa 425 €/k-m² pois lukien Tuusulanjärven ranta-alue, jossa myyntihinta on hieman suurempi. Niissä tarjoustonttien pohjahinta on 600 €/k-m2. Tonttien hinnoittelun päättää kunnanvaltuusto.

Lue lisää:

www.tuusula.fi/tontit

www.tuusula.fi/koti

 

Lisätiedot:

Pormestari Arto Lindberg, p. 040 314 3101, arto.lindberg@tuusula.fi 
Maankäyttöpäällikkö Päivi Hämäläinen, p. 040 314 4557, paivi.hamalainen@tuusula.fi

Omakotitontit:
Tontti-insinööri Sari Tennijärvi, p. 040 314 3545, sari.tennijarvi@tuusula.fi

Takaisin