Lahelanpellon asuinalue rakentuu vauhdilla – koteja eri elämäntilanteisiin

23.04.2021

Etelä-Tuusulaan Hyrylän läheisyyteen kaavoitettu Lahelanpellon viihtyisä pientalovaltainen asuinalue on rakentunut vauhdilla – niin omakotitaloja kuin tuottajamuotoisiakin kohteita on noussut maisemaan vilkkaasti ja alue on saanut uusia asukkaita. Lahelanpellon asuinalueen palvelut kehittyvät alueen vilkastumisen myötä ja alueen luonnonläheisyys tuo asukkaille vapaa-ajanviettomahdollisuuksia.

Lahelanpelto tarjoaa monenlaista asumismuotoa eri elämäntilanteisiin

Lahelanpellon asuinalue sopii eri-ikäisille ja eri elämäntilanteessa oleville asukkaille. Alueelle on rakentunut, ja vielä rakentumassakin, monenlaisia asumismuotoja mahdollistavia taloja, joista voi valita itselleen mieluisimman. Lahelanpellosta on sujuva matka pääkaupunkiseudulle, jonne monen työmatkat Tuusulasta suuntautuvatkin. Myös Suomen kansainvälisin lentokenttä sijaitsee vain 15 minuutin päässä Lahelanpellon asuinalueesta.

Tuusulan kunta on kaavoittanut Lahelanpellon asuinalueelle viime vuosina runsaasti omakotitontteja, jotka ovat menneet tonttihakujen aikana kuin kuumille kiville. Kiinnostus alueen tontteihin on ollut suurta ja ensimmäisten tonttihakukierrosten aikana luovutetuille tonteille onkin jo rakentunut uusia koteja. Myös tuoreimman, vuodenvaihteen 2020–2021 ajan käynnissä olleen, tonttihaun tontit menivät kaikki varaukseen.

Lahelanpellon alue on vetänyt myös useita tuottajamuotoisten kohteiden rakennuttajia alueelle, vapaitakin tontteja on vielä tarjolla kiinnostuneille. Tuottajamuotoisten talojen tuotanto on Lahelanpellossa monipuolista alueelle noustessa niin luhti- ja rivitaloja kuin toisiinsa kytkettyjä pientalojakin. Rakenteilla olevien minikotien lisäksi on tulossa suurempiakin perheasuntoja. Tämä vuosi onkin vilkasta rakentamisen aikaa – jo rakenteilla olevat talot tarjoavat pian kodit uusille asukkailleen ja uusia kohteita alkaa rakentumaan tulevana kesänä.

– Kiinnostus Lahelanpellon asuinalueen tontteja kohtaan on ylittänyt kaikki odotuksemme. Onhan toki ymmärrettävääkin, että alue kiinnostaa laajasti, kun tarjolla on kohtuuhintaisia tontteja luonnonkauniissa asuinympäristössä ja kaupan päälle tulevat vielä alueen kehittyvät palvelutkin, toteaa pormestari Arto Lindberg.

Lahelanpellon asuinalueelle valmistuu uusia koteja perheille
Kuva: Kuluva vuosi on Tuusulassa vilkasta rakentamisen aikaa. 

Alueen palvelut kehittyvät

Lahelanpellon asukkaat pääsevät pian nauttimaan uusista palveluista, kun Alepa ja ABC-asema valmistuvat Lahelan alueelle. Molempien rakentaminen on jo pitkällä.

Lahelan alueelle suunnitellaan myös Lahelan monitoimikampusta, joka tulee valmistuessaan pitämään sisällään yhtenäiskoulun, päiväkodin, esiopetustoimintaa sekä harrastus- ja vapaa-ajan toimintaa. Monitoimikampukseen suunniteltavat tilat ovat joustavia ja muunneltavia, eri käyttäjäryhmille soveltuvia. Tilat suunnitellaan varsinaisen toiminnan lisäksi myös kuntalaisille ja yhteisöille helposti saavutettaviksi kohtaamispaikoiksi, joissa alueen asukkaat voivat toteuttaa mieleistään toimintaa. Monitoimikampusalueen asemakaavoitus on käynnistynyt.

Luonnonläheisyys mahdollistaa aktiivisen vapaa-ajanvieton kodin läheisyydessä

Lahelanpellon asuinalue sijaitsee luonnonkauniilla Lahelan alueella, jossa pellot halkovat maisemaa ja lähimetsät tuovat nykypäivän aktiivisille ihmiselle kaivattua luonnonrauhaa.

Asukkaiden iloksi Lahelanpellon alueelle on tulossa useampia vihreitä keitaita kun uusi Kaffepaussin puisto ja sen lähistölle rakentuva lasten leikkipuisto nimeltään Murupuisto valmistuvat. Kaffepaussin puistossa voi pitää hyvinvoinnistaan huolta kuntoilupuistossa kuntoilemalla tai monitoimiareenalla perheen ja ystävien kanssa pelaillen. Rauhallisemmista hetkistä voi nauttia maisemaniittyä ihastellen, puistoalueen polkuja kulkien tai vaikkapa piknik-eväitään syöden. Lähistöllä sijaitseva Tuhkalanpuisto puolestaan tarjoaa luonnonläheisyyttä koivikon muodossa. Lahelanpellon asuinalueen läheisyydessä kiemurtelee myös Tuusulanjärvestä laskeva Tuusulanjoki, jonka varsi tarjoaa mahdollisuuden tutustua monimuotoisen luonnon ihmeisiin.  

Hyrylän vapaa-aikapalvelut ja Tuusulan suositut luontokohteet, kuten Ruotsinkylän tutkimusmetsä ja Sarvikallion virkistysalue, ovat vain muutamien kilometrien päässä ja matka niihin taittuu vaikkapa pyöräillen maisemista nauttien. Kulkeepa jopa Seitsemän veljeksen vaellusreitti Lahelanpellon asuinalueen läheisyydestä.

Lisätiedot:
Pormestari Arto Lindberg, 040 314 3101, arto.lindberg@tuusula.fi

Takaisin