Hyrylän keskustan kehittämisen keskusteluilta tiistaina 5.10.

29.09.2021

Keskustan kehittämiseen liittyy paljon mielenkiintoa ja parhaillaan valmistellaan suunnitelmia, joilla annetaan suuntaa Hyrylän keskustan tulevaisuudelle. Hyrylän torin ja vanhan ostoskeskuksen alueelle suunnitellaan uutta palvelukeskusta, johon on suunniteltu liiketiloja ja uuden kunnantalon tiloja. Lisäksi koko keskustan alueelle laaditaan yleissuunnitelmaa, jossa visioidaan tulevaa keskusta-aluetta pidemmälle tulevaisuuteen. 

Tuusulan kunta järjestää Hyrylän palvelukeskuksen hankkeen, siihen liittyvän asemakaavan muutoksen ja Hyrylän keskustan yleissuunnitelmaan liittyen yleisötilaisuuden tiistaina 5.10. klo 17.3020.00.  

Tilaisuuteen voi osallistua  

  • läsnä Hyrylän ostoskeskuksella, kokoustila Ostarissa, osoite Koskenmäenpolku 4, sisäänkäynti torilta, 

tai 

  • etänä Teams-yhteydellä.  

Tilaisuuteen on ilmoittauduttava etukäteen. 

Tilaisuudessa on esitysten ja keskustelun lisäksi pienryhmissä tapahtuvaa työpajatyöskentelyä. Työpajoissa tarkastellaan suunnitelmia yksityiskohtaisemmin ja kerätään osallistujien huomioita ja näkemyksiä suunnittelutyöhön. Etäpajoissa työskennellään myös Padlet-alustalla. 

Tilaisuuden alussa kuullaan alustukset: 

  • keskustan yleissuunnitelma, asemakaava-arkkitehti Petteri Erling, 

  • palvelukeskuksen asemakaavamuutos ja aiemmat päätökset, kuntasuunnittelupäällikkö Asko Honkanen ja  

  • palvelukeskuksen suunnitteluarkkitehti Jani Ristimäki, Parviainen arkkitehdit Oy. 

Työpajat fasilitoi yhteisömanageri Katja Repo. 

Ilmoittaudu mukaan 

Ilmoittautumiset pyydetään etukäteen etukäteismateriaalin lähettämistä varten ja kokoustilan tilamitoituksen vuoksi. Kokoustilaan otetaan osallistujat ilmoittautumisjärjestyksessä. Etänä mukaan tulevien määrää ei rajoiteta. Etäyhteydellä mukaan tulevat saavat osallistumislinkin ilmoittautumisen yhteydessä. 

Tutustu suunnitelmiin verkossa 

 

Voit tutkia palvelukeskuskorttelin kilpailutusvaiheen suunnitelmaa verkossa etukäteen. Kilpailutuksen voittaneen luonnoksen aineisto 

Palvelukeskuksen kortteliin voi tutustua myös tulevaisuuden Hyrylän keskustan 3D-mallinnoksessa. Malliin on tuotu tarjouskilpailun voittaneen NREP Oy:n, Lehto Tilat Oy:n ja Parviainen Arkkitehdit Oy Ltd:n suunnittelema palvelukeskuskortteli. Voit ennen työpajoja tutustua myös yleissuunnitelman valmisteluaineistoon. 

Tervetuloa mukaan keskustelemaan Hyrylän keskustan tulevaisuudesta! 

 

Lisätiedot 

Kuntasuunnittelupäällikkö Asko Honkanen, 040 314 2012  

Asemakaava-arkkitehti Petteri Erling, 040 314 3673 

Yhteisömanageri Katja Repo, 040 314 3048 

Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@tuusula.fi 

 

Takaisin