Makitan tonttikauppa Rykmentinportista allekirjoitettiin

06.10.2021

Makitan tulo Tuusulaan sinetöitiin tänään tonttikauppakirjojen allekirjoitustilaisuudessa. Ammattisähkötyökalujen sekä metsä- ja puutarhakoneiden maahantuoja- ja markkinointiyritys Makita Oy rakentaa varasto- ja toimitilat Rykmentinportin yritysalueelle ja siirtää Suomen toimintonsa Vantaalta Tuusulaan.

Kauppakirjan Rykmentinportin yritysalueella sijaitsevasta 64 000 neliömetrin tontista allekirjoittivat Makita Oy:n toimitusjohtaja ja Pohjoismaiden toimintojen johtaja Seiji Tanizawa, Makitan Suomen maajohtaja Tommi Lindgren ja Tuusulan kunnan puolesta vs. kuntakehitysjohtaja Petri Juhola. Kauppahinta, noin 4,8 miljoonaa euroa, on arvoltaan Tuusulan kunnan toiseksi suurin yritystonttikauppa.

– Makita on tunnettu toimija kasvavalla toimialalla. Olemme erittäin tyytyväisiä, että kansainvälinen yritys sijoittaa Suomen toimintonsa Tuusulaan, sanoo pormestari Kalle Ikkelä.

– Tuusula panostaa pormestariohjelman mukaisesti yritysyhteistyöhön. Kunnan Kasvutiimi on yritysten kumppanina etsimässä sopivia sijoittumisratkaisuja. Makitan tulo Tuusulaan on Kasvutiimiltä hieno avaus Rykmentinportin yritysalueelle, Ikkelä jatkaa.

Suomessa toimiva Makita Oy on japanilaisen emoyhtiön omistama tytäryhtiö, johon kuuluvat myös Ruotsi, Norja ja Baltian naapurimaat. Yritys työllistää Suomessa tällä hetkellä 70 henkilöä.

Makitan maajohtaja Tommi Lindgrenin mukaan Tuusula oli heti alkumetreiltä lähtien uusille toimitiloille erittäin kiinnostava sijoituspaikka. Suomen markkina-aluetta palvelevat tilat valmistuvat Rykmentinporttiin vuonna 2024. Yrityksen hankkimalla tontilla on rakennusoikeutta 32 070 kerrosneliömetriä.

Tuusulan uusi yritystoiminnan keskittymä Rykmentinportti tarjoaa harvinaisen yhdistelmän isoja yritystontteja lähellä pääkaupunkiseutua ja lentokenttää. Rykmentinportti sopii erityisesti tehokasta logistiikkaa sekä runsasta ja monipuolista työvoimaa tarvitseville tuotannollisille yrityksille. Tonttihaku kortteliin, johon on kaavoitettu kolme yritystonttia, on avoinna 31.10. saakka. Kaksi muuta vapaata korttelia kunta myy jatkuvilla neuvotteluilla ilman hakua. Lisätietoja on verkkosivulla rykmentinportti.fi

 

 

Lisätiedot

pormestari Kalle Ikkelä, Tuusulan kunta, 040 314 3001, kalle.ikkela@tuusula.fi

Suomen maajohtaja Tommi Lindgren, Makita Oy, 09 8578 8205, Tommi.Lindgren@makita.fi

Takaisin