Teatteriesitys kaikille Tuusulan yseille osana K9-kulttuurikorttitoimintaa

18.04.2018

Tuusulassa on jaettu syksystä 2009 alkaen yhdeksäsluokkalaisten K9-kulttuurikortti, jolla nuoret saavat rahanarvoisia etuja ja alennuksia. K9-kulttuurikorttitoimintaan kuuluu myös keväinen teatterikiertue kouluilla. Tänä vuonna Tuusulan ysit näkevät Fysiikkasirkus-nimisen esityksen, jossa sirkustaiteilija Joni Reunanen yhdistää fysiikan ilmiöitä jongleeraukseen ja breikkiin. Esitys kiertää Tuusulan kouluilla 23.4.-2.5.

Tieteen ilmiöiden tutkimista taiteen keinoin

Fysiikkasirkus on uudenlainen esitys, joka tuo sirkustaiteen ja breakdancen osaksi oppimista. Fysiikan ja mekaniikan luennon ja sirkusesityksen yhdistelmä on suunnattu erityisesti yläasteikäisille ja lukiolaisille. Sirkustaiteilija Jori Reunanen on aina ollut kiinnostunut fysiikasta, erityisesti käytännön tasolla. Hänestä piti tulla arkkitehti, mutta monien vaiheiden jälkeen hän on nyt sirkustaiteilija. Innostus fysiikkaan on säilynyt ja nyt hän haluaa tartuttaa saman innostuksen nuoriin. Jorin oma esitys yhdistää luontevasti faktaa, fiktiota, historiaa, Porin murretta ja konkreettista toimintaa luoden viihdyttävän kokonaisuuden, jossa myös opitaan oikeita asioita.

Esityksessä nähdään Jorin itsensä rakentamia ja toteuttamia rakennelmia, jotka havainnollistavat fysiikan ilmiöitä käytännössä. Käsiteltävät teemat rakentuvat fysiikan perusteista hieman haastavampiin ilmiöihin. Jongleerauksen ja breakdancen kautta opitaan käytännössä mm. painovoiman toiminta ja, mekaniikan kolme peruslakia, vääntömomentti, impulssimomentti, gyroefekti,..

K9-kortilla rahanarvoisia etuja nuorille

Tuusulan K9-kulttuurikortti siirtyi syksyllä 2016 mobiiliin. Etukortin sovelma on selainpohjainen ja toimii älylaitteilla. Kulttuurikortti on tarkoitettu kaikille Tuusulan koulujen 9.-luokkalaisille ja sillä saa erilaisia etuja kortissa mukana olevilta toimijoilta; mm. ilmaisia uimahalli- ja teatterikäyntejä, alennusta elokuvalipuista ja ilmaisia sisäänpääsyjä lukuisiin museoihin. Oppilas saa K9-edun ja kuittaa käyntinsä nappaamalla qr-koodin kunkin kulttuurikohteen lipunmyynnissä. Oppilaat saavat qr-linkin kautta lisätietoa kohteesta ja pääsyn kohteeseen näyttämällä lipunmyyjälle linkin mobiilipäätteeltään.

Kulttuurikorttitoiminnasta vastaa Tuusulan kunnan kulttuuripalvelut, ja korttia mahdollistamassa ovat kaikki etuja tarjoavat yhteistyökumppanit.

 

Lisätiedot:
Tuusulan K9-kortti 

kulttuurituottaja Taiju Kiesilä, Tuusulan kulttuuripalvelut taiju.kiesila@tuusula.fi, p. 040 314 3435

Takaisin