Isänpäivänä museoon

30.10.2018

Tuusulassa vietetään Syysskidi-lastenkulttuuriviikkoa vuosittain marraskuussa isänpäiväviikolla. Tänä vuonna viikon aikana nähdään arkiaamuissa 12 teatteri- ja musiikkiesitystä eri puolilla Tuusulaa ja myös viikonloppuna on ohjelmaa koko perheelle.

Lauantaina 10.11. klo 15 Hyökkälän koulun auditoriossa vierailee Linnateatteri esityksellä Herra Hakkarainen harrastaa. Esityksen järjestää Etelä-Tuusulan MLL ja ennen esitystä pääsee nauttimaan myös kahvilan herkuista. Liput kannattaa hankkia ennakkoon MLL Etelä-Tuusulan verkkokaupasta, ovelta niitä myydään vain jos esitys ei ole loppuunmyyty.

Isänpäivänä sunnuntaina voi viettää päivää isän tai isoisän kanssa museossa. Vapaa pääsy isille ja isoisille sekä lapsille ja lapsenlapsille Tuusulassa Halosenniemeen, Erkkolaan, Klaavolan taloon sekä Ilmatorjuntamuseoon.

Klaavolan talossa pääsee tutustumaan vauraan uusmaalaisen maalaistalon elämään 1900-luvun alkupuolella. Talon huoneet on sisustettu maailmansotien välisen ajan tyyliin. Isänpäivän kunniaksi Klaavolan tuvassa on mahdollisuus tutustua Tuusulan historiaan silkkipaperiin piilotettujen tunnusesineiden avulla. Lisäksi mahdollisuus tutustua joukkoon vanhoja ja uusvanhoja nallekarhuja ja muita pehmoleluja, jotka ovat saapuneet Klaavolaan juhlistamaan isänpäivää. Loppuvuoden pimeyttä Klaavolan puutarhassa karkoittaa valaistus, joka syttyy päivittäin klo 17.

Klaavolantien toisella puolella Ilmatorjuntamuseossa on kaksi suurta näyttelyhallia täynnä Ilmatorjunnan historiaa, 1700-luvun alun sotilasvirkatalo, laaja ulko-alue sekä museokahvila ja -myymälä.

Isänpäivänä 11.11. vapaa pääsy isille, lapsille, isoisille ja lapsenlapsille:

Ilmatorjuntamuseo (Klaavolantie 2)
Su 11.11. klo 11–17.
Klaavolan talo (Klaavolantie 3)
Su 11.11. klo 12–16. Vapaa pääsy isille ja lapsille.
Non-stop työpajoja. Kivikausi, pronssikausi, rautakausi …pehmokausi
Halosenniemi (Halosenniementie 4–6)
Su 11.11. klo 12–17.
Sanoinkuvaamatonta! – WSOY 140 vuotta WSOY:n kirjallisuussäätiön kokoelmaan kuuluu Suomen merkittävimpien taiteilijoiden teoksia 1800-luvun lopulta tähän päivään. Yleisöopastus klo 13.
Erkkola (Rantatie 25)
Su 11.11. klo 12–17.
Ystävättäret taiteessa ja elämässä Näyttelyssä on esillä Martta Wendelinin ja hänen taiteilijatoveriensa maalauksia – maisemia, muotokuvia ja asetelma-aiheita. Yleisöopastus klo 16.

Ja museokierroksen jälkeen voi pulahtaa Tuusulan Uimahallin altaisiin. Uimahalli kutsuu Isänpäivänä isät lapsineen uimaan maksutta.

Lastenkulttuuriviikko Syysskidin koko ohjelma www.tuusula.fi/syysskidi

Takaisin