Valoa Klaavolan puutarhassa

27.11.2018

Klaavolan talon pienen lähes salaisen puutarhan valaistus on ensimmäinen Kulttuuria kaikille -hankkeen varoilla toteutettu hanke. Kulttuuripalveluiden ja tuusulalaisen valosuunnittelija Hannes Niemisen toteuttamaan valoteokseen kuuluu puutarhan valaisemisen lisäksi oleellisena osana museotalon radiohuoneen ikkunasta loistava kristallikruunu. Kulttuuria kaikille -hanke on perustettu valtionkonttorin kautta saaduilla perintövaroilla, ja kristallikruunu oli perinnönjättäjän asunnossa.

Klaavola kristallikruunu– Nyt valo tuo loistettaan loppuvuoden pimeyteen Klaavolassa, sillä halusimme samalla nostaa esille käynnissä olevaa Museopuisto-suunnittelua Ilmatorjuntamuseon ja Klaavolan muodostamassa kokonaisuudessa, kertoo Tuusulan museon museoamanuenssi Jaana Koskenranta.

Talon ja puutarhan valaistusta jatketaan vuoden pimeimmän ajan yli tammikuulle saakka. Valaistus on ajastettu toimimaan illan ja aamun pimeinä tunteina.

Klaavola valaistunaHyrylässä, Klaavolantiellä sijaitseva Klaavola on yksi Hyökkälän kolmesta kantatalosta. Tilan päärakennuksen vanhempi osa on 1700-luvun lopulta ja laajennusosa 1840-luvulta. Talo on nykyisin yksi Tuusu-lan museon kohteista. Sen suojissa järjestetään muun muassa museopedagogista toimintaa kunnan kouluille ja varhaiskasvatusyksiköille. Yleisölle talo on auki muun muassa Tuusula-päivänä ja erilaisten tapahtumien yhteydessä.

Ensi vuonna Kulttuuria kaikille -hankkeen erilaisia tapahtumia toteutetaan eri puolilla kuntaa.

Takaisin