Tuomaasta Nuuttiin –joulutapahtuma 21.12.2018

13.12.2018

Lyhdyt2_kuvaTaijuK_wwwPerinteinen Tuomaasta Nuutiin -tapahtuma tuo ripauksen vanhan ajan joulutunnelmaa Tuusulaan. Koko perheen tapahtuma tarjoaa rauhallisen ja kiireettömän hetken joulun alusviikolla perjantaina 21.12. Etelä-Tuusulassa Tuusulan kirkon ja Työläiskotimuseon mäellä, Jokelassa Tiilitehtaan alueella ja Jokelan kirkossa sekä Kellokoskella Ruukin ja Männistön alueella sekä Kellokosken kirkossa. Jokaisesta kuntakeskuksesta löytyy samoja elementtejä, kuten joulupuuron jakaminen, Kauneimmat joululaulut ja joulurauhan julistus. Joulupuuro on maksuton, ja sitä jaetaan niin kauan kuin sitä riittää. Mukanansa täytyy muistaa vain tuoda oma puurokuppi ja lusikka!

Etelä-Tuusulassa, Kirkonmäellä, joulupuuron jakelu aloitetaan klo 17.30 Päiväkoti Sympaatin pihalla ja Työläiskotimuseolla. Puuroa tarjoilevat Tuusula-Seura sekä Työläiskotimuseon väki. Myös joulupukki vierailee tapahtumassa. Klo 18.30 Hyvä Tuomas saapuu Kirkonmäelle Teatteri T:n tonttujen saattamana ja toivottaa kellotapulista joulunajan tervetulleeksi. Työläiskotimuseolta löytää sepän työssään sekä jouluisen myyntipöydän. Tuusulan kirkossa on ensin klo 17.30 Kauneimmat joululaulut lapsiperheille ja illan päätteeksi klo 19.00 Kauneimmat joululaulut ja joulurauhan julistus. Yhteislaulujen lomassa esiintyy Viihdekuoro Essut.

Jokelassa Tiilitehtaan alueelle kannattaa kulkea Joulupolun kautta. Polku lähtee K-Supermarketin parkkipaikalta ja saapuu Tiilitehtaalle kolmen etapin kautta. Tiilitehtaalla Jokelan Nykiön Martat tarjoilee joulupuuroa klo 17.00 alkaen. Kuumaa mehua tarjoilevat Jokelan partiolaiset. Tiiliuunissa on nähtävillä tapahtuman ajan seimiasetelma varjokuvana. Ohjelmassa on klo 17.15 Tonttu-kuvaelma. Illan päättää klo 19.00 Kauneimmat joululaulut ja joulurauhan julistus Jokelan kirkossa. Yhteislaulujen lomassa esiintyy lauluyhtye Jospel.

Kellokoskella Me Kellokoskelaiset ry:n perinteinen lyhtykulkue lähtee liikkeelle klo 17.30 Lasipalatsin pihalta (vastapäätä K-Supermarketia). Kulkue liikkuu Ruukin alueen kautta Männistöön, jossa Kellokosken VPK:n naisjaoston puuropata odottaa. Kulkueeseen osallistuvien kannattaa ottaa omat lyhdyt ja kynttilät mukaan! Ruukin Saviset ry:n keramiikkapaja on avoinna klo 17.00–19.00 ja Maijan Kammari klo 18.00 saakka. Illan päättää klo 19.00 Kauneimmat joululaulut ja joulurauhan julistus Kellokosken kirkossa. Bändi säestää yhteislaulua.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tapahtumaa on järjestetty vuodesta 2001 lähtien yhdessä kunnan, seurakunnan ja paikallisten kotiseutu- ja kulttuuriyhdistysten kanssa. Tiedustelut p. 040 314 3436 / Tuusulan kunta, kulttuuri.

Takaisin