Hymyn ja historian iltapäivä – yleisötilaisuus Museopuiston ideoimiseksi

04.03.2019

Puustelli Ilmatorjuntamuseon pihamaalla. Kuva Eijakristiina SumeliusKaikki Hyrylän historiasta kiinnostuneet kutsutaan Ilmatorjuntamuseoon suunnittelemaan Klaavolan talon ja Ilmatorjuntamuseon yhdistävää Museopuistoa lauantaina 16.3. klo 12–15. Tavoitteena on luoda alueen nykyisille ja uusille asukkaille historian keidas, jossa viihtymisen ja virkistäytymisen lisäksi on mahdollisuus saada tietoa ja kiinnittyä omaan kotiseutuunsa ja sen historiaan.

Museopuistoa suunniteltiin alueen ihmisten kanssa yhdessä jo marraskuussa ja nyt yhteistä suun-nittelutyötä jatketaan. Todellisen tarpeen museopuistolle luo Hyrylän kasvu tulevina vuosina.

– Muutoksen keskellä tarvitsemme paikan, jossa historia konkretisoituu ja jossa tarjotaan aineksia identiteetin rakentamiseen ja vahvistamiseen, pohtivat museoihmiset yhteen ääneen.

Iltapäivän ohjelmassa on muutama lyhyt tietoisku ja Tuusulan museon vanhoista valokuvista koottu diaesitys, jotka innostavat muistelemaan. Sen jälkeen suunnitellaan ryhmissä museopuiston kokonaisuutta. Kysymyksiä onkin paljon, kun suunniteltavana on sekä toiminnan sisältö että ympäristö. Millainen ympäristö olisi viihtyisä ja houkutteleva? Millaista museoiden toiminnan pitäisi olla? Millainen tarina tästä päivästä pitäisi kertoa tuleville sukupolville?

Tilaisuus on osa Suomen kulttuurirahaston rahoittamaa Museovisio-hanketta. Tuusulan museo sai apurahan kahden museon toiminnan yhdistävän museopuiston suunnitteluun. Itse toteutukseen tullaan myös hakemaan apurahaa alkusyksystä.

– Ensimmäinen luonnos museopuiston alueesta on nyt valmistunut ja siihen haemme nyt ihmisiltä kommentteja ja ideoita, kertoo kulttuuri- ja museotoimenjohtaja Ulla Kinnunen.

Museopuiston suunnitteluiltapäivään osallistuville tarjotaan varuskuntapaikkakunnan tyylille uskollinen lounas, hernekeittoa ja grillimakkaraa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tervetuloa.

Hymyn ja historian iltapäivä
la 16.3.2019 klo 12–15
Ilmatorjuntamuseo, Klaavolantie 2, 04300 Tuusula

Tiedustelut

museoamanuenssi Jaana Koskenranta, p. 040 314 3460, jaana.koskenranta@tuusula.fi
museoamanuenssi Eijakristina Sumelius, p. 040 590 7721, eijakristina.sumelius@ilmatorjuntamuseo.fi

Takaisin