Tuusulan Sivistyksen toimialueen koronavirustiedote huoltajille ja asiakkaille 17.3.2020

17.03.2020

Suomi on nyt osa globaalia kriisiä, jota yritämme kaikki yhdessä ratkaista. Tuusulan kunnan työntekijät toivovat kaikilta kuntalaisilta yhteistyökykyä ja joustavuutta vaikeassa tilanteessa. Esimiehemme tekevät tällä hetkellä hyvin tärkeää työtä johtaessaan poikkeusoloissa. Vain yhdessä onnistumme!

HENKILÖSTÖOHJEET

Tuusulan kunta on ohjeistanut henkilöstöään etätyön osalta. Sivistyksen toimialue on lähettänyt kunnan ohjetta täydentämään opetushenkilöstöä ja varhaiskasvatusta koskevan henkilöstöohjeen.

OHJEISTAMME JA JÄRJESTÄMME VERKKO-OPETUKSEN JA -OPPIMISEN KOULUTUKSIA

Olemme lähettäneet oppilaille ja huoltajille ohjeet Kotona tapahtuvan opetuksen järjestämiseksi korona-virustilanteessa.

Oppilaalla on oikeus opetukseen ja oppimisen ohjaamiseen myös poikkeustilanteessa. Ohjeessamme kerrotaan, miten kotona tapahtuva opetus, joka tarkoittaa verkko-opetusta ja itsenäistä työskentelyä, saadaan käynnistettyä. Tavoitteena on luoda yhteydet, joilla oppilas ja opettaja voivat olla keskenään vuorovaikutuksessa ja oppiminen turvataan mahdollisimman hyvin. 

Ohjeet verkko-opetuksen ja verkko-oppimisen tukikoulutuksista sekä opettajille että huoltajille on lähetetty.

  • Järjestämme päivittäin klo 15 tukikoulutuksia edu-tunnuksista, edisonista, wilmasta ja googlen palveluista opettajan näkökulmasta.
  • Järjestämme päivittäin klo 17 tukikoulutuksia edu-tunnuksista, edisonista, wilmasta ja googlen palveluista oppilaille ja heidän huoltajilleen.

Nauhoitamme 18.3. pidettävän koulutuksen ja jaamme siitä tehdyn videon katsottavaksi kaikille oppilaille ja huoltajille.

Opetushallitus on julkaissut tänään klo 15 verkkosivuillaan tukimateriaalia opettajille sekä opetuksen ja koulutuksen järjestäjille poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin siirryttäessä. Materiaali tukee ja täydentää Tuusulan omaa ohjeistusta.

Etäyhteyksiä hyödyntävä opetus käynnistetään asteittain. Opettajat etenevät etäyhteyksiä hyödyntävässä opetuksessa sopivalla tahdilla oman ja oppilaiden osaamisen sekä käytettävissä olevien laitteiden, sovellusten, oppimateriaalien ja muiden olosuhteiden mukaisesti.

KOULUUN LÄHIOPETUKSEEN ILMOITETUT OPPILAAT JA VARHAISKASVATUKSEEN OSALLISTUMINEN

Kiitämme huoltajia hyvästä vastaamisestanne kyselyihimme. Tällä hetkellä saatujen vastauksien perusteella toteamme, että Tuusulassa oppilaita tulossa kouluihin noin 5 %. Varhaiskasvatukseen on osallistunut tällä viikolla alle puolet lapsista.

Perjantaina 20.3.2020 tiedotamme mahdollisista muutoksista opetuksen ja varhaiskasvatuksen järjestämispaikkoihin.

Suomen hallitus linjasi 16.3.2020 seuraavasti: Koulujen, oppilaitosten, yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen sekä kansalaisopistojen ja muun vapaan sivistystyön tilat suljetaan ja lähiopetus niissä keskeytetään. Poikkeuksellisesti kuitenkin järjestetään koulussa järjestettävä esiopetus sekä perusopetuksen 1-3 luokkien lähiopetus niiden vanhempien lapsille, jotka työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla. Lisäksi poikkeuksena järjestetään erityisen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden lähiopetus sitä tarvitseville, kuitenkin niin että ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät näin.

TUUSULAN LUKION TERVEISET

Tuusulan lukiossa ollaan siirrytty kotona tapahtuvaan opiskeluun. Ohjeet on lähetetty sekä opiskelijoille, että opettajille. Kaikilla opiskelijoilla on omat kannettavat tietokoneet. Sähköiset oppimisympäristöt ovat opiskelijoille tuttuja. Opettajat antavat ohjeet kurssien suorittamisesta ja ovat tukemassa opiskelua lukujärjestyksen mukaisten oppituntien aikana.

TUUSULAN OPISTON JA KUVATAIDEKOULUN TERVEISET

Tuusulan Opiston lähiopetus on keskeytynyt ja osittaista etäopetuksen aloittamista valmistellaan. Kuvataidekoulun siirtymisestä etäopetukseen on tiedotettu kuvataidekoulun oppilaita ja huoltajia. Kuvataiteen perusopetuksen mielekästä etäopetusmallia kehitetään parhaillaan ja ensimmäiset tehtävät lähetetään oppilaille ke 18.3.2020.

TUUSULAN LIIKUNTAPALVELUT

Vapaa-aikapalveluissa tehdään tulevan kauden suunnittelua, ulkoliikuntapaikkojen kunnostustöitä ja valmistautumista tulevaan kesään. Myös hiihtämään pääsee, Urheilukeskuksen latu pidetään avoinna niin kauan sääolot sen sallivat.

Sisäliikuntatilat ovat hallituksen linjausten mukaisesti kiinni, kuten myös erikseen varatut ulkoliikuntapaikat. Vapaasti käytössä olevia ja avoimia ulkoliikuntapaikkoja voi käyttää eikä niitä aina ole mahdollistakaan sulkea. Vaikka seurat ja yhdistykset ovat oman toimintansa annetun ohjeen mukaisesti lopettaneet, yksilön liikkuminen halutaan mahdollistaa. Liikunnanohjaajat tapaatte päivittäin ulkoliikuntapaikoilla, liikuntavinkkejä sisältävät tervehdykset ja videot löytyvät uimahallin ja vapaa-aikapalveluiden facebook-sivuilta.

TUUSULAN NUORISOPALVELUT

Perustimme poikkeusajalle verkkonuorisotyötilat, jotka noudattelevat nuorisotalojen aukioloaikoja.

Verkkonuorisotyötiedot

TUUSULAN KUNNAN MUSEOT JA KIRJASTO

Tuusulan kirjastot ovat suljettuina eikä kirjastoauto kulje 18.3.−13.4. Kirjastoissa järjestettävät tapahtumat, opastukset ja ryhmäkäynnit on peruttu 31.5. saakka. Pääkirjaston kokoustilojen varaukset on peruttu. 

Kirjaston asiakaspalvelu palvelee sulkuaikana ma-pe klo 9−15

Lainojen eräpäiviä on siirretty. Kaikille lainoille on asetettu eräpäiväksi 1.6.2020. Uusia varauksia ei sulkuaikana voi tehdä. Saapuneet varaukset voi noutaa sulkuajan jälkeen. Maksuja ei kerry sulkuajalta. Palautusluukut ovat käytössä kaikissa kirjastoissa maanantaista perjantaihin.

Kirjaston e-aineistot ovat käytössä myös kirjaston sulun aikana. Voit kuunnella omalta laitteeltasi musiikkia tai äänikirjoja, katsoa elokuvia, lukea kirjoja ja aikakauslehtiä, oppia soittamaan ja laulamaan videokurssilla tai katsoa musiikkivideoita − tarvitset vain kirjastokortin ja PIN-koodin.

Linkit kaikkiin e-palveluihin löytyvät osoitteesta /eaineistot

Tuusulan museon museokohteet suljettu toistaiseksi 17.3.2020 alkaen.

Lämpimästi jo nyt teitä kuntalaisia kiittäen!

 

Yhteistyöterveisin,

Virpi Lehmusvaara, sivistysjohtaja

Takaisin