Tuusulan kulttuuripalveluiden virtuaalinen Kulttuurielämys-sarja saa jatkoa kahdesta konsertista

20.05.2020

Tuusulan kulttuuripalvelut on palvellut kuntalaisia ja muita kulttuurinnälkäisiä julkaisemalla ilmaisia esityksiä verkossa keväällä 2020. Suositut verkkoesitykset saavat jatkoa, sillä kesäkuussa esitetään The Watercolorsin ja heinäkuussa Tango del norten konsertit.

The Watercolors-yhtyettä kuullaan keskiviikkona 10.6. klo 20 ja Tuusula-viikot (20.7.-2.8.) aloittava Tango del norte -konsertti esitetään maanantaina 20.7. klo 18 Tuusulan kulttuuripalvelujen Youtube-kanavalla. Esitysten tallenteet ovat katsottavissa myös julkaisuajan jälkeen.

 

The Watercolors ke 10.6. klo 20

The Watercolors

Tuusulan seurakunnan kanssa yhteistyössä järjestettävään Kesäillan musiikkia -konserttisarjaan kuuluva The Watercolorsin konsertti järjestetään virtuaalikonserttina. Afroamerikkalaista jazzia ja länsimaista taidemusiikkia yhdistävä The Watercolorsin musiikissa kuuluu jazzin spontaani improvisointi, rikkaat harmoniat ja svengaava rytmi.

–        Emme ole esiintyneet Tuusulassa aikaisemmin, mutta varsinkin järven ympäristö ja museoalue ovat tietysti tehneet vaikutuksen. Halosenniemi on yksi hienoimpia rakennuksia mitä tiedän, hehkuttaa bändin sävellyksistä vastaava Janne Saarinen.

Saarinen soittaa yhtyeessä oboeta ja englannintorvea. Vibrafonia tulkitsee Berliinissä vaikuttanut ja sittemmin helsinkiläistynyt Ilkka Uksila. Kontrabassossa kuullaan monista nimekkäistä jazzyhtyeistä tuttua Joonas Tuuria. Konsertti kuvataan Tuusulan kirkossa. 

–        Iloitsen siitä, että saamme järjestettyä perinteisen Kesäillan musiikkia -konserttisarjaan kuuluvan esityksen verkon välityksellä. Kokoontumisrajoitusten puolesta pienen konsertin järjestäminen olisi ollut mahdollista, mutta verkon välityksellä voimme taata konserttielämyksen kaikille halukkaille, kertoo kulttuurituottaja Jaana Hopeakoski Tuusulan kunnasta.

 

Tango del norte ma 20.7. klo 18

Tango del norte_Solos & Duos 2_Tiina Pirttilahti

Tuusula-viikkojen aloituskonsertti on monipuolinen kattaus argentiinalaista tangoa ja eteläamerikkalaista folklorea. Tango del norte vie kuulijansa matkalle aitoon buenosairesilaiseen tunnelmaan Yhtyeessä bandoneonia soittaa Sami Pirttilahti ja pianoa Ville Westergård. 

–        Toki aina liveyleisölle soittaminen on mieluisaa puuhaa, mutta ymmärrämme tilanteen hyvin, kommentoi Ville Westergård päätöstä julkaista konsertti tallenteena verkossa.

Tallenne kuvataan Keski-Uudenmaan Musiikkiopiston Aino-salissa, jossa konsertin piti alun perin ollakin. Tango del norte on konsertoinut Tuusulassa edellisen kerran vuonna 2014.

Yhtyeen toinen perustajajäsen Sami Pirttilahti voitti vuonna 2018 Yhdysvalloissa maailman suurimman bandoneonkilpailun "Che Bandoneon" ja tammikuun lopulla hänet valittiin Suomen Harmonikkaliiton toimesta vuoden harmonikkataiteilijaksi 2020.

 

Aiemmin kuvatut esitykset ovat nähtävissä edelleen

Halosenniemessä ja Taitelijakoti Erkkolassa kuvatut Angelika Klassin ja Janne Hovin sekä Juha Hostikan ja Saarikoski-jousikvartetin konsertit ovat nähtävissä Tuusulan kulttuuripalveluiden Youtube-kanavalla. Aleksis Kiven kuolinmökillä kuvattu Amanda Kauranteen ja Mirjami Heikkisen runoesitys tuotettiin yhteistyössä Tuusulan kirjaston kanssa ja esitys julkaistiin Kirjastokaista.fi:ssä.

 

The Watercolors:

Tapahtumakalenteri: https://tapahtumat.tuusula.fi/fi-FI/page/5e677524942c9e1cbc3f7acf

Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/517254952267396/

 

Tango del norte:

Tapahtumakalenteri: https://tapahtumat.tuusula.fi/fi-FI/page/5ec3d65b73b95a0a31a4a314

 

 

Lisätietoja:
Kulttuurituottaja Jaana Hopeakoski, jaana.hopeakoski@tuusula.fi, 040 314 3436

 

Takaisin