Kulttuurin Tuusula näyttää parhaat puolensa Tuusula-viikoilla 20.7.–2.8.2020

12.06.2020

Tuusula-viikkoja vietetään tänä kesänä kahden viikon ajan, 20.7.–2.8.2020. Tuusula-päivän 22.7. ympärille rakentuva tapahtumakokonaisuus tarjoilee monipuolista ohjelmaa eri puolilla Tuusulaa.

FB-tapahtumakuva_Tuusula-viikot

Teemaviikon ohjelmaa järjestävät tuusulalaiset kulttuuri- ja kotiseutuyhdistykset, museot sekä Tuusulan kulttuuripalvelut. Tuusulan kulttuuripalvelut järjestää yhteislaulutilaisuuksia, verkkokonsertin ja muita erilaisia mukavia hetkiä yhdessä paikallisten yhdistysten ja muiden toimijoiden kanssa.

– Tämän kesän Tuusula-viikon ehdoton huipennus on Mun Tuusula -teoksen julkaiseminen. Mikä voisikaan olla parempi syntymäpäivälahja Tuusulalle, kuin oman laulun sävellyttäminen? kulttuurituottaja Jaana Hopeakoski pohtii.

Tuusula-viikon aloittaa Tango del norten konsertti, joka esitetään verkon välityksellä Tuusulan kulttuuripalvelujen Youtube-kanavalla maanantaina 20.7. klo 18.

– Kevään aikana järjestimme neljä verkkoesitystä ja yllätyimme positiivisesti niiden suosiosta. Toivottavasti saamme välitettyä buenosairesilaista tunnelmaa Tango del norten verkkokonsertin avulla uusille yleisöille, Hopeakoski kertoo.

Suositut yhteislaulutilaisuudet järjestetään pihatapahtumina Jokelan tiilitehtaalla, Kellokosken kartanolla sekä Klaavolan talolla. Laulattajana ja säestäjänä toimii musiikin monitoiminainen Mari Kätkä. Tuusula-viikon ajankohtaisena tapahtumana on kuvanveistäjä Pekka Jylhän tapaaminen. Jylhä on toteuttanut Rykmentinpuiston alueelle pystytetyn Auringonsilta-teoksen, jota esitellään tilaisuudessa 28.7. klo 14.

Tänä kesänä tapahtumissa huomioidaan koronavirustilanteen vaatimat turvallisuustoimet.

– Järjestämme pääasiassa ulkoilma- sekä virtuaalitapahtumia, huolehdimme turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta. Haluamme, että kesästä ja kulttuurista voi nauttia turvallisesti, Hopeakoski kertoo.

Kirjaston henkilökunta järjestää lukuhetkiä museokohteissa. Tove Janssonin monipuolista kirjailijantyötä juhlistetaan tiistaina 21.7. klo 14. taiteilijakoti Erkkolan pihalla. Torstaina 30.7. kirjasto vierailee Aleksis Kiven kuolinmökin pihamaalla lukemassa ääneen Seitsemää veljestä ja Aleksis Kiven tuotantoa. Myös kirkossa järjestetään lyhyitä konsertteja. Tuusula-viikot huipentuvat Närkästysjuhliin Jokelassa elokuun alussa.

Tapahtumat löytyvät kokonaisuudessaan: www.tuusula.fi/tuusulaviikko tai Tuusulan tapahtumakalenterista.

Klikkaa Tuusula-viikon Facebook-tapahtumaan, niin pysyt kuulolla. 

Jaa ihanat kulttuurihetkesi sosiaaliseen mediaan aihetunnisteilla #kulttuurintuusula ja #kulttuuriliikuttaa!

 

Mun Tuusula -lauluryhmä_Pilvi Hokkanen

Tuusula-päivänä 22.7. juhlitaan ihanaa kotikuntaamme

Tuusula-päivä 22.7. on kaikkien nykyisten, entisten ja tulevien tuusulalaisten sekä Tuusulaa fanittavien yhteinen juttu! Juhlan kunniaksi julkaistaan Mun Tuusula -laulu kello 12 Tuusulan eri viestintä- ja somekanavissa.

Mun Tuusula on kuoroteos, jonka on säveltänyt Salla Markkanen. Sanat on koottu vuoden 2017 tuusulalaisten nelosluokkalaisten kotiseuturetkellä runosalkoon kirjoittamista runoista. Runosalko oli kulttuurikasvatussuunnitelman kotiseuturetkien yhteisötaideteos.

Laulu jää tuusulalaisten iloksi ja hyödynnettäväksi esimerkiksi paikallisissa juhlissa. Laulun sävellys on sovitettu sekakuorolle, mutta laulu soveltuu laulettavaksi esimerkiksi pianon säestyksellä kouluissa ja juhlien yhteislauluna.

Mun Tuusula -teos on äänitetty paikallisessa Lammaskallion studiossa Tuula Saarensolan (Naiskuoro Tuulahdus) kokoamalla lauluyhtyeellä, johon kuuluvat Tuusulan kuorojen laulunjohtajat Taina Piira (Tuusulan Mieslaulajat) ja Arja Virtanen-Haapasalmi (Viihdekuoro Essut) sekä Eero Hartikainen, Erja Hartala, Jussi Miilunpalo ja Heikki Kulo.

– Taustalla oli ajatus, että Tuusulan kolme kuoroa tulevat esittämään kappaletta yhdessä isona kuoroteoksena, ja siksi laulajiksi valikoitui Tuusulan kuorojen johtajat lisämausteineen, kulttuurituottaja Pilvi Hokkanen kertoo.

– Laulun tekoprosessi on edennyt vuosi kerrallaan, ja projekti muotoutui tänä keväänä ajan hengen mukaisesti virtuaaliteokseksi. Laulusta tehdään lisäksi Tuusulan kulttuuria ja maisemia kuvaava musiikkivideo, joka julkaistaan Tuusula-päivänä.

Mun Tuusula -kappaletta pääsee kuulemaan luonnon helmassa Fjällbon puutarhassa. Laulu soi linnunpöntössä 22.7.-2.8.2020 osana Tuusula-viikkojen ohjelmaa.

Lisätietoja: tuusula.fi/muntuusula

Takaisin