Tuusulan kunta tukee kulttuuritapahtumia ja toimintaa - avustukset haettavissa 1.-15.1.2021

21.12.2020

Tuusulan kunta myöntää avustuksia kulttuuri- ja taidetoimintaan yksityisille taiteilijoille ja taiteen harrastajille sekä kulttuuriyhdistyksille. Avustuksia voi hakea kerran vuodessa, hakuaika päättyy perjantaina 15.1.2021. Hakemukset jätetään sähköisen järjestelmän kautta.


Kulttuuriavustusten tavoitteena on yhteisöllisyyden, osallisuuden sekä paikallisen tapahtumatarjonnan lisääminen ja monipuolistaminen. Avustuksilla tuetaan kotiseutu- ja kulttuuritoimintaa sekä taiteen harjoittamista ja harrastamista.

–         Olemme siirtyneet ensimmäistä kertaa kokonaan sähköiseen hakuun. Hakulomakkeeseen liitetään aina toimintasuunnitelma. Uutta hakuprosessissa on se, että yhdistykset jättävät muut liitteensä kerralla erillisestä linkistä 31.5. mennessä, kulttuuri- ja museotoimenjohtaja Ulla Kinnunen kertoo.

Avustuksia voivat hakea tuusulalaiset harrastajat ja ammattitaiteilijat sekä taide-, kulttuuri- ja kotiseututyötä tekevät yhdistykset ja yhteisöt. Kulttuuri- taidetoiminnan avustuksia jaetaan 145 000 euron edestä. 

 -      Uusilla hakijoilla on hyvät mahdollisuudet avustukseen, sillä moni on siirtänyt avustuksensa vuodesta 2020 ensi vuoteen.

Avustuspäätöksiä tehdessä painotetaan hankkeen, toiminnan tai tapahtuman realistista toimintasuunnitelmaa sekä arvioidaan hankkeen vaikutuksia kunnan kulttuuri- ja taidetoiminnan monipuolisuuden lisääntymiseen. Hakulomakkeessa tulee esittää myös hankkeen omarahoitusosuus, esimerkiksi lipputulot.

Kulttuurin ja taiteen ammattilaiset voivat hakea tuotantotukea esimerkiksi esityksen, näyttelyn tai tapahtuman hankintaan tai tuottamiseen. Tuotantotukea voi hakea myös julkaisu-, koulutus- tai ohjaustoimintaan. Tuotantotuen lisäksi ammattitaiteilijoiden työskentelyedellytysten turvaamiseksi on suunnattu työskentelyapuraha. Sama henkilö ei voi saada työskentelyapurahaa kahtena peräkkäisenä vuotena ilman erityisiä perusteita.  

Kulttuurin ja taiteen harrastajat sekä kulttuuriyhdistykset voivat hakea tuotantotukea esityksen, näyttelyn tai tapahtuman hankintaan tai tuotantoon sekä julkaisu- tai ohjaustoimintaan. Tuotantotukea voi myös hakea yksityiseen museotoimintaan ja kotiseututyöhön, jonka tarkoituksena on kulttuuriperinteen vaaliminen ja siihen liittyvä tiedonvälitys.

Vuoden 2021 tuotantotukien hakuaika päättyy perjantaina 15.1. klo 23.59.

Tarkemmat ohjeet, avustusperiaatteet ja hakulomakkeet löytyvät osoitteesta www.tuusula.fi/avustukset2021.

 

Tiedustelut: Tuusulan kulttuuripalvelut p. 040 314 3456
(neuvonta 30.-31.12.2020 p. 040 314 3435 ja 4.1.2021--> p. 040 314 3436)

Takaisin