Kesäiset päivätanssit -verkkokonsertti Klaavolan talossa

12.05.2021

Hengähdä hetkeksi ja pidä kahvitauko töiden tai puutarha-askareiden lomassa - Kesäiset päivätanssit -verkkokonsertti vie kuulijat maalaistalon miljööseen ja lavatanssien tunnelmiin Tuusulan Klaavolan talossa perinteisen haitarin säestyksellä keskiviikkona 19.5. klo 14 Tuusulan kulttuuripalveluiden Youtube-kanavalla.

Auringon ja kesän Tuusulaan tuovat verkkokonsertissa esiintyvät Duo Henna&Susanna, eli Club For Five - yhtyeestä tuttu laulaja Susanna Lukkarinen sekä harmonikkataiteilija Henna-Maija Vannemaa.

Vannemaa (os. Kuki) on Sibelius-Akatemiasta valmistunut musiikin maisteri, harmonikansoiton opettaja, esiintyvä taiteilija, säveltäjä ja sovittaja, joka on kerännyt mainetta myös tunnetusta Kultainen harmonikka -kilpailusta. Suomen harmonikkaliitto myönsi Henna-Maijalle vuoden harmonikkataiteilija 2019 - tunnustuksen, ja kuvailee häntä monipuoliseksi muusikoksi, jonka työ säteilee ympäristöönsä kuin aurinko!

Konsertin solistina on Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi valmistunut jazz-laulaja ja musiikkipedagogi Susanna Lukkarinen. Lukkarinen tunnetaan erityisesti a cappella -lauluyhtye Club For Fiven jäsenenä, jonka erikoisuutena on tuottaa kappaleiden sointi pelkästään ihmisäänellä; laulamalla, jäljitellen lyömäsoittimia ja beatboxaamalla.

Konsertti on osa Tuusulan kulttuuripalveluiden kulttuurisen vanhustyön hanketta

Konsertin ohjelma on suunniteltu erityisesti tuusulalaisille kotona asuville ikäihmisille sekä palvelukeskusten ja senioritalojen asukkaille. Konserttiin on valittu kappaleiksi perinnelauluja, iskelmiä ja ikivihreitä klassikoita, jotka ovat tuttuja esimerkiksi palvelutalon asukkaille, ja he voivat laulaa niiden mukana esitystä katsottaessa. Säestyssoittimeksi saatiin perinteinen haitari ja konsertissa kuullaan kappaleita mm. Oskar Merikannolta, Toivo Kärjeltä ja Olavi Virralta raikkaasti sovitettuina kaikkien kuultaviksi.

-       Valitut kappaleet tuovat monelle muistoja mieleen, ja musiikki onkin todettu olevan tärkeä työväline esimerkiksi muistisairaiden kanssa toimiville. Toivottavasti saadaan palvelutaloissa ja kotisohvilla monen lanteen keinumaan musiikin tahdissa ja äänihuulet avattua, kertoo kulttuurituottaja Pilvi Hokkanen.

Konsertti on tarkoitettu kaikkien kuultavaksi ja se kannattaa nauttia kahvikupin tai kylmän juoman äärellä omalla pihaterassilla, työpaikan kahvihuoneessa tai vaikka päiväkävelyllä kuulokkeet päässä. Parhaan konserttielämyksen saa käyttämällä ulkoista kaiutinta tai kuulokkeita. Tervetuloa mukaan musiikin pyörteisiin joko kuunnellen tai tanssahdellen!

 

Lisätietoja verkkokonsertista tuusula.fi/verkkoesitykset
Verkkokonsertin tuottaa Tuusulan kulttuuripalvelut.
Konsertti toteutetaan yhteistyössä Tuusulan museoiden kanssa.

Linkki: Tuusulan Kulttuuripalveluiden YouTube (avautuu uudessa ikkunassa)

Takaisin