Kesäillan musiikkia 16.6.2021 klo 20 – Metsien laulut ja tarut soivat Tuusulan kirkossa kymmenelle onnekkaalle

04.06.2021

Metsien laulut ja tarut - konsertti järjestetään Tuusulan kirkossa 16.6.2021 klo 20. Konsertti on musiikillinen matka luonnon mystiikkaan, mytologiaan ja satukuviin. Musiikissa kohtaavat myyttiset taruolennot, laululinnut ja lumoava huilu. Claude Debussyn musiikissa voi kohdata mm. muinaisitalialaisen Faunin ja Kreikan taruston Panin, jotka olivat metsän, laidunten ja luonnon äänien jumalia. Myös suomalainen luonto soi Toivo Kuulan ja Aarre Merikannon musiikissa. 

Johanna, Maiju ja Minttu

Ohjelmassa on mm. Toivo Kuulan Satukuvia -sarja pianolle, Claude Debussyn Faunin iltapäivä huilulle ja pianolle sekä Aarre Merikannon, Claude Debussyn, Robert Schumannin ja Franz Lisztin laulumusiikkia. 

Yleisörajoituksista johtuen konserttiin pääsee vain kymmenen kuulijaa.

 –        Haluamme tarjota tämän konserttielämyksen muutamille onnekkaille ja tarjota myös työtilaisuuden muusikoille. Arvomme konserttiin viisi lippuparia (2 lippua/henkilö), kulttuurituottaja Jaana Hopeakoski kertoo.

–        Olemme tehneet verkkokonsertteja pitkin vuotta ja niitä on nähtävissä Tuusulan kulttuuripalveluiden Youtube-kanavalla. Nyt on kuitenkin live-musiikin aika. 

Lippuarvontaan voi osallistua 3.-10.6. osoitteessa www.lyyti.in/metsientarutjalaulut.
Osallistuneille ilmoitetaan 11.6. suosiko onnetar ja saiko liput vai ei. Konserttiin on vapaa pääsy lippuarvonnassa voittaneille.

Mikäli sisätilojen yleisörajoitusta höllennettäisiin, lippuja arvotaan enemmän.

Konsertin järjestävät Tuusulan kunnan kulttuuripalvelut yhdessä Tuusulan seurakunnan kanssa.

 

Esiintyjät:

Maiju Vaahtoluoto, mezzosopraano

Johanna Kärkkäinen, huilu

Minttu Siitonen, piano

 

Maiju Vaahtoluoto on Savonlinnasta lähtöisin oleva oopperalaulaja, joka valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2017. Viime aikoina hän on työskennellyt mm. Berliinin Deutsche Operissa sekä Oldenburgin Staatstheaterissa Saksassa. Hän esiintyy mielellään myös liedmusikin ja kirkkomusiikkiteosten parissa. 

Johanna Kärkkäinen on Sibelius-Akatemiasta valmistunut huilisti ja lisäksi hän kirjoittaa runoutta. Hänen esikoisrunoteoksensa julkaistiin vuonna 2017. Kaudella 2020 Kärkkäinen toimii Seinäjoen kaupunginorkesterissa huilun äänenjohtajana.

Minttu Siitonen on tammelalaislähtöinen pianisti, joka valmistui Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi vuonna 2015. Hän esiintyy aktiivisesti liedpianistina, solistina ja kamarimuusikkona ja soittaa teoksia laajasti barokista nykymusiikkiin.

 

Lisätietoja:  

Tuusulan tapahtumakalenteri: https://tapahtumat.tuusula.fi/fi-FI/page/6091001e78b9310917da7cbd 

Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/2969393040052546

 

Jaana Hopeakoski

Kulttuurituottaja, Tuusulan kunta

0403143436 | jaana.hopeakoski@tuusula.fi

Kuva: Johanna Kärkkäinen, Ville Paul Paasimaa

 

Takaisin