Tuusula kutsuu yhteiskuvaan Tuusulan ja Tusbyn pukujen käyttäjät - loppuvuodesta ilmestyvää videota kuvataan kansallispukujen tuuletuspiknikillä 6.8.

20.06.2022

Tuusulan kulttuuripalvelut kutsuu kansallispukuväkeä yhteiskuvaan. Tervetuloa tuulettelemaan kansallispukua, kansanpukua tai kansallispuvun osia Tuusulan Rantatien museoille lauantaina 6.8.2022!

Tuusulassa ja Nurmijärvellä vietetään Aleksis Kiven kunniaksi Minä elän! -merkkivuotta, jonka teemana on mielen hyvinvointi. Kansallispukuharrastuksessa yhdistyy useita mielelle hyvää tekeviä aineksia: perinteet, käsityötaito ja sosiaalisuus. Tämän vuoksi kansallispukuväkeä kutsutaan tuulettamaan pukujaan piknikille sekä kuvaukseen Aleksis Kiven kuolinmökin pihamaalle. Tuusulan puvusta kertova video julkaistaan loppuvuodesta.

– Tuusulan puku erottuu harrastajien keskuudessa raikkaana punavalkoisen värityksensä ansiosta. Tasku, koru ja tykkimyssy ovat sen upeita yksityiskohtia. Tuusulan puku on myös Järvenpään ja Hyvinkään puku, kulttuurituottaja Jaana Hopeakoski kertoo.

– Nykyään puku valitaan mieltymysten eikä enää pelkkien juurien vuoksi. Haluamme lisätä tapahtumalla ja videolla tietämystä upeasta Tuusulan puvusta ja toivottaa kaikki kiinnostuneet sen käyttäjiksi.

Tuusulan Rantatien kohteet tarjoavat kansallispukutuuletukselle arvokkaat puitteet. Kansallispukuväki voi tutustua Aleksis Kiven kuolinmökkiin (vapaaehtoinen pääsymaksu), Taiteilijakoti Erkkolaan (pääsymaksu/Museokortti) ja Lottamuseoon (kansallispuvussa näyttelyyn veloituksetta). Lottamuseolla palvelee Lottakanttiini, josta saa ostaa valmiita piknik-koreja.

Kansallispuvun tuuletuspiknikin alkuperäistä ideaa kunnioittaen tapahtumassa ei ole yhteiskuvauksen lisäksi muuta järjestettyä ohjelmaa. Tapahtuman koollekutsujat ovat Tuusulan kulttuuripalvelut ja Lottamuseo.

Yhteiskuvauksen la 6.8. aikataulu:

  • Klo 10 Tuusulan ja Tusbyn pukujen yhteiskuvaus Aleksis Kiven kuolinmökillä.
  • Klo 11–11.15 Kaikkien paikalle saapuneiden kansallispukujen yhteiskuvaus Aleksis Kiven kuolinmökillä.

Valokuvia käytetään Tuusulan kunnan ja Lottamuseon viestinnässä. Tapahtumaan tulevat antavat kuvausluvan ja kuviensa käyttöoikeuden. Julkaisemme luonnollisesti vain onnistuneita otoksia.

Tapahtuma Facebookissa (avautuu uuteen ikkunaan)
Tapahtuma Tuusulan tapahtumakalenterissa (avautuu uuteen ikkunaan)

Tuusulan puvun osia pöydällä, Marjo Vainio ja Kirsi Kostamo istuu pöydän ääressä hymyillen

Tuusulan puvusta kertovaan videoon on haastateltu asiantuntijoina Marjo Vainiota (kuvassa vas.) ja Kirsi Kostamoa. Vainio on Taito Etelä-Suomen kansallispukuneuvoja ja Kirsi Kostamo on opettanut Tuusulan puvun valmistusta Tuusulan Opistolla. 

Tuusulan puvun hopeinen kaulakoru ja silkkihuivi

Tuusulan puvussa on upeita yksityiskohtia, kuten koristeellinen kaulakoru. 

Lisätietoa tapahtumasta: Kulttuurituottaja Jaana Hopeakoski, jaana.hopeakoski@tuusula.fi, 040 314 3436

#kansallispuku
#kansallispukutuuletus
#kansallispukutuuletus2022
#Tuusula
#MinäElän

Kuvat: Jaana Hopeakoski

Takaisin