Wiki Loves Monuments -valokuvakävely Tuusulassa 14.9.

07.09.2022

Oletko kiinnostunut valokuvauksesta tai arkkitehtuurista? Haluaisitko tallentaa paikkakuntasi historiaa valokuvin, omasta näkökulmastasi? Tule tutustumaan Tuusulan kulttuuriperintöön ja Wiki Loves Monuments -kilpailuun kävellen ja valokuvaten keskiviikkona 14.9. klo 17.30.

Wiki Loves Monuments -valokuvakävelyillä tutustutaan paikallisiin kulttuuriperintökohteisiin ja valokuvataan niitä. Samalla perehdytään myös Wiki Loves Monumentsiin, maailman suurimpaan valokuvauskilpailuun, johon on mahdollisuus osallistua kävelyn aikana otetuilla kuvilla.

Tuusulassa tutkitaan Hyrylän vanhan varuskunnan aikaisia rakennuksia ja Hyökkälän koulun seutua noin parin kilometrin kävelykierroksella. Oppaana toimii Tuusulan museon intendentti Jaana Koskenranta. Tapahtuma alkaa Wikimedia Suomen koordinaattorin Nanna Saarelhon lyhyellä alustuksella Tuusulan pääkirjastossa, kokoushuone Einarissa. Ota mukaasi oma kuvauslaite (esim. järjestelmäkamera tai kännykkä).

Hevoset laiduntavat Hyökkälän koulun läheisyydessä v1954. Kuva Tuusulan museo, kuvaaja Impi Havas

Hevoset laiduntavat Hyökkälän koulun läheisyydessä v1954_KuvaTuusulanmuseo, kuvaaja Impi Havas

Tapahtuma on maksuton, mutta toivotaan ilmoittautumista ennakkoon. Ilmoittautumaan pääset tilaisuuden sivulta kohdasta "Register”:
https://www.eventbrite.fi/e/wiki-loves-monuments-valokuvakavely-tuusulassa-tickets-369736520887

Kävelyn järjestää Wikimedia Suomi yhteistyössä Tuusulan museon kanssa ja se on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäivien ohjelmaa.

Mikä Wiki Loves Monuments?

Wiki Loves Monuments on vuosittain järjestettävä maailmanlaajuinen valokuvauskilpailu, joka pyrkii tuomaan esiin kulttuuriperintöämme laajasti ja monen katseen kautta. Miltä kotikaupunkisi maisemat näyttävät juuri sinun näkökulmastasi?

Kilpailuun voi lähettää kuvia syyskuun ajan. Kuvissa tulee tavalla tai toisella näkyä jokin suojeltu tai muutoin arvokkaaksi määritelty kohde, esimerkiksi rakennus tai maisema.

Lisätietoja: wlm.wikimedia.fi

Takaisin