Tuusulassa kerätään katujen kuntotietoa mobiilipelillä

06.06.2022

Tuusulan kunta joukkoistaa katujen kuntokartoituksen Crowdsorsa-mobiilipelillä: paikalliset tienkäyttäjät tienaavat rahaa poimimalla virtuaalimarjoja katujen kuntotietoa kerätessään.

Tapahtuma alkaa Tuusulassa lauantaina 11.6. klo 10 (säävarauksella) ja on jatkoa kolme viikkoa aiemmin samalla menetelmällä toteutetulle pyörätiekartoitukselle. Kuka tahansa voi osallistua, ja välineiksi riittävät älypuhelin, auto ja tuulilasiin kiinnitettävä puhelinpidike.

– Tuusulan autoilijoille on tiedossa 250 kilometriä kartoitettavaa, ja tälläkin kertaa uskomme koko katuverkon kuntodatan olevan kerätty jo viikonlopun aikana, kertoo Crowdsorsan toimitusjohtaja Toni Paju.

Pelaaminen tapahtuu ilmaiseksi ladattavalla Crowdsorsa-sovelluksella, joka tarjoaa karttanäkymän Tuusulan kaduista. Kaduille on ripoteltu virtuaalisia marjoja ja hedelmiä kolmen euron arvosta kilometriä kohden, ja niitä kerätään nauhoittamalla tiestä videota. Palkkion osallistujat saavat pankkitililleen.

Kun joku kerää pelissä marjan tai hedelmän, se katoaa reaaliajassa kaikkien käyttäjien ruuduilta. Videoista analysoidaan tekoälyn avulla katujen vauriot. Näin kunta saa tietoa siitä, mihin päällystystöihin varatut eurot saadaan parhaiten käytettyä.

– Nyt kun kevyen liikenteen väylien kuntokartoitus on tehty yhteistoimin, niin jatketaan seuraavaksi ajoratojen kuntokartoitusta vastaavalla menetelmällä. Valitussa kartoitusmenetelmässä katujen käyttäjät keräävät ja lähettävät tietoa katujemme kunnosta normaalin arkiliikkumisensa yhteydessä. Kartoitustietojen ja katujen käyttöluokituksen perusteella teemme katujen saneeraussuunnitelman palvelemaan kunnossapitäjää töiden suunnittelussa, aikatauluttamisessa ja toteuttamisessa. Kiitämme kaikkia kartoituksiimme osallistuneita ja osallistuvia panoksestaan yhteisen asiamme puolesta, kiittää Tuusulan kunnan kunnossapitopäällikkö Jari Huttunen.

Tapahtuma järjestetään samaan aikaan myös Vaasassa.

Mikä on Crowdsorsa?

Crowdsorsa on tamperelainen startup-yritys, joka toimii Suomen lisäksi Ruotsissa, Briteissä ja Hollannissa.

Crowdsorsa-mobiilipeli on kehitetty kustannustehokkaaseen kuva- ja videodatan joukkoistettuun keräämiseen.

Peli tunnettiin aiemmin nimellä Crowdchupa, joka päivittyi uudistuneen sovelluksen ja sen sorsamaskotin myötä hieman suomalaisempaan muotoon.

Lisätiedot:
Jari Huttunen, kunnossapitopäällikkö, Tuusulan kunta, 040 314 3557, jari.huttunen@tuusula.fi
Toni Paju, toimitusjohtaja, Crowdsorsa, 050 322 6263, toni.paju@crowdsorsa.com

Takaisin