Katujen ja teiden talvikunnossapito – palautteet TuusInfoon

25.11.2022

Tuusulan kunta vastaa kaavateiden, katujen ja kunnan kunnossapidon piiriin otettujen yksityisteiden kunnossapidosta. Näitä teitä ja katuja auraavat sekä omat auraajat että ulkopuoliset urakoitsijat, jotka kilpailutetaan säännöllisin väliajoin.

Tuusulan kunnossapito seuraa säätä ja toimii sen mukaisesti. Auraus ja liukkaudentorjunta toteutetaan kunnossapitoluokkien mukaisessa järjestyksessä. Auraus aloitetaan, kun lumimäärä on > 5 cm. Liukkaudentorjunta tehdään tarpeen vaatiessa. Tavoitteena on, että talvikunnossapitotyöt olisi tehty ennen liikenteen huipputunteja (klo 7.00 ja 16.00).

Kunnossapitoluokat:

  • 1-luokka: pää- ja kokoojakadut sekä kevyenliikenteenväylät
  • 2-luokkaa: tonttikadut.

Palautetta Tuusulan kunnan vastuulla olevien teiden ja katujen aurauksesta otetaan vastaan kunnan keskitetyssä asiakaspalvelussa.

Keskitetty asiakaspalvelu TuusInfo:

  • palautelomake
  • sähköposti: tuusinfo@tuusula.fi
  • puhelinnumero: 09 8718 3070
  • avoinna maanantaisin klo 8.00–17.30, tiistaista torstaihin klo 8.00–16.00 ja perjantaisin klo 8.00–12.00.

ELY-keskus vastaa hallinnoimisensa väylien kunnossapidosta. Katso kunnossapitovastuut kartalta.

Kiinteistönomistajien vastuulla oleva talvikunnossapito

Kiinteistönomistajien vastuulla on omien kiinteistöjensä talvikunnossapito.

Kiinteistönomistajan vastuulla on tontille johtavan ajotien kunnossapito ja tonttiliittymän kohdalle auratun lumen ja jään poisto. Jos lumet eivät mahdu tontille, ne tulee kuljettaa omalla kustannuksellaan virallisille lumenkaatopaikoille Nuppulinnaan tai Fallbackankaareen. Lumenkaatopaikan maksu on 20,16 €/kuorma. Hinta sisältää arvonlisäveron 24 %. Lumia ei saa siirtää kunnan katualueelle tai muille yleisille alueille.

Jalkakäytäviin rajoittuvilla tonteilla tulee ottaa huomioon lisäksi lumen ja jään poisto tontin kohdalla olevalta jalkakäytävältä, jalkakäytävälle tai sen viereen aurattujen lumivallien poiskuljetus tarvittaessa, jalkakäytävän viereisen katuojan ja sadevesikourun/rummun pitäminen lumettomana ja jäättömänä sekä tarvittaessa jalkakäytävän hiekoittaminen.

Takaisin