Tuusulan kunta onnittelee EM-kultaa voittanutta Topi Raitasta

30.08.2022

Tuusulaislähtöinen estejuoksija Topi Raitanen on voittanut 19.8.2022 Euroopan mestaruuden 3 000 metrin estejuoksussa. Voitto tuli Saksassa Münchenin olympiastadionilla käydyssä EM-kilpailujen estejuoksun loppukilpailussa ajalla 8.21,80. Tuusulan kunta onnittelee lämpimästi Topia huikeasta saavutuksesta!

Tuusulan kunnanhallitus päätti 29.8.2022 kokouksessaan palkita Topi Raitasen myöntämällä hänelle 5 000 euron stipendin. Palkitseminen tehdään Raitasen merkittävän saavutuksen johdosta.

Topi Raitasella on voimassa oleva vuoden kestoinen yhteistyösopimus Tuusulan kunnan kanssa. Sopimus jatkuu kevääseen 2023 saakka ja sen tavoitteena on tukea Raitasta menestymään kansainvälisellä huipputasolla. Osapuolet ovat ilmaisseet tyytyväisyytensä yhteistyöhön ja mahdollisuudesta jatkaa sopimusta nykyisen sopimuksen päätyttyä. Kunnanhallitus päätti ilmoittaa kunnan valmiudesta sopia nykyisen sopimuksen päätyttyä uudesta pidemmästä yhteistyösopimuksesta. Sopimusneuvottelu käydään erikseen osapuolten välillä.

Tuusulan kunta pääsee onnittelemaan Raitasta virallisesti myöhemmin syksyllä osallistumalla Topin juniori- ja suunnistusvuosien seuran Tuusulan Voima-Veikot ry:n järjestämään mitalikahvitilaisuuteen. 

Yhteistyön antia

Yhteistyö Raitasen kanssa on antoisaa kunnalle. Topin myönteinen persoona innostaa ja kannustaa lapsia ja nuoria liikkumaan Tuusulan lähiliikuntapaikoissa. Lisäksi hän tuo mielellään esiin omakohtaisia kokemuksiaan Tuusulassa asumisesta ja harrastamisesta.

– Onnittelemme lämpimästi Topia upeasta suorituksesta! Olemme iloksemme voineet seurata Tuusulassa läheltä hänen sitoutuneisuuttaan urheiluun ja tarjota hänen lapsuuden ja nuoruuden kotipaikkakuntanaan monipuoliset harjoittelupuitteet matkalle kohti mestaruutta, kertoo pormestari Kalle Ikkelä.

Topin mukaan on myös nimetty vuonna 2021 valmistunut Paijalan koulun lähiliikuntapaikka. Topin pihaksi kutsutulla koulun piha-alueella pääsee niin lapset kuin aikuisetkin nauttimaan monipuolisista liikunnan mahdollisuuksista. Päivisin piha on koulun käytössä, mutta iltaisin ja viikonloppuisin se tuottaa iloa kaikille alueen asukkaille. Topi on Paijalan koulun entisiä kasvatteja.

– Olemme uudistaneet Tuusulassa määrätietoisesti lähiliikuntamahdollisuuksia. Lähiliikuntapaikoilta, joita on muun muassa koulujen pihoilla, löytyy erilaisia pelikenttiä, scootti- ja skeittiparkkeja, kuntoratoja ja liikuntavälineitä, jotka innostavat asukkaita liikkumaan. Lähiliikuntapaikat toimivat myös alueiden kohtaamispaikkoina, kertoo vapaa-aikapalveluiden päällikkö Risto Kanerva.

Lisätiedot:
Pormestari Kalle Ikkelä, 040 314 3001, kalle.ikkela@tuusula.fi
Vapaa-aikapalveluiden päällikkö Risto Kanerva, 040 314 2220, risto.kanerva@tuusula.fi

Takaisin