Pohjoismaisen ystävyyskuntatapahtuman 4.-8.9.2017 antia

13.09.2017

Viikon kestänyt ystävyyskuntatapahtuma on päätöksessään kun tapahtumaan osallistuneet oppilaat ja opettajat Sollentunasta Ruotsista, Oppegårdista Norjasta ja Hvidovresta Tanskasta suuntasivat koteihinsa perjantaina 8.9. Myös tuusulalaiset oppilaat ovat palanneet arkeen omilla kouluillaan.

Tapahtumia pitkin viikkoa

Ystävyyskuntatapahtuma sisälsi lajikohtaisia harjoitteluja sekä kaikille yhteisiä hetkiä ja tapahtumia pitkin viikkoa. Jännitystä viikkoon toi 6.9. järjestetty maaotteluhenkinen yleisurheilukilpailupäivä, jossa Tuusula nappasi tämän kertaisen voiton. Voittopokaali kiertää seuraavan kahden vuoden ajan vuorotellen Tuusulan kouluissa.

- Lapsille ja nuorille suunnatulla neljän kuntamme ystävyyskuntatapahtumalla on pitkä historia takanaan, jonka toivoisin jatkuvan pitkälle tulevaisuuteenkin, Tuusulan pormestari Arto Lindberg sanoo.

Viikon hetkistä on koottu videokooste (kesto 8:11).

Tuusulalaiset perheet isäntäperheinä oppilaille

37 vapaaehtoista tuusulalaista perhettä toimi vierailevien 11-14-vuotiaiden oppilaiden isäntäperheinä tapahtumaviikon ajan tarjoten heille majapaikat ja tuen vieraassa paikassa.

Isäntäperhetoiminta onkin hyvä tapa tutustua toisen maan tapoihin ja käydä keskusteluja eri kielillä. Viikon aikana syntyi runsaasti uusia tuttavuuksia, jopa elinikäisiä ystävyyssuhteita.

Sollentuna tapahtuman isäntämaana vuonna 2019

Jussi Salonen, Tuusulan kunnanhallituksen 1. varapuheenjohtaja ja Tuusulan kasvatus- ja sivistyslautakunnan puheenjohtaja luovutti oppilaille, opettajille ja isäntäperheille 7.9. järjestetyssä yhteisessä iltajuhlassa viestikapulan Sollentunalle, joka vastaa seuraavan ystävyyskuntatapahtuman järjestelyistä vuonna 2019.

- Tapahtumaan osallistuneiden lasten ja nuorten sekä opettajien iloiset kasvot jäivät päällimmäisenä mieleen tapahtumasta, Jussi Salonen kertoo.

Onnea tuusulalaisille oppilaille hienoista kilpailusuorituksista!

 

Ystävyyskuntatapahtuman taustaa  

Joka toinen vuosi kiertävänä (Tuusula, Sollentuna, Oppegård ja Hvidovre) järjestettävän pohjoismaisen ystävyyskuntatapahtuman juuret ovat 1950-luvulla, jolloin tapahtuma alkoi urheilukilpailuna. 2000-luvun alusta mukaan tulivat uusina lajeina tanssi ja musiikki.

Tapahtuman tavoitteena on edistää sekä ystävyyskuntien että oppilaiden ja opettajien välistä yhteistyötä.

Tapahtumaan osallistuvat oppilaat valitaan lajin perusteella; jokaisesta maasta tapahtumaan osallistuu 16 yleisurheilijaa, 8 soittajaa ja 4 tanssijaa. Tapahtuman mahdollistavat tapahtuman järjestävän isäntämaan isäntäperheet, jotka majoittavat vierailevat oppilaat luokseen.

Takaisin