Paijalan koulun uudessa pihassa yhdistyy liikkuminen ja oppiminen

30.09.2021

Paijalan koulun piha on muuttunut kesän ja alkusyksyn aikana upeaksi lähiliikuntapaikaksi, joka yhdistää liikkumisen ja oppimisen. Pihassa on muun muassa keinuja, kiipeilytelineitä, tasapainoilutelineitä ja amfiteatterimainen ulkonaoppimispaikka. Pihaan on muotoiltu myös mäki, jota voi lumisena talvena viilettää alas pulkalla ja löytyypä alueelta myös aikuisille sopiva kuntoilualue.

Paijalan koulun piha yhdistää liikkumisen ja oppimisen.
Paijalan koulun uusi piha yhdistää liikkumisen ja oppimisen. 

Piha nimetty koulun entisen oppilaan Topi Raitasen mukaan

Paijalan koulun lähiliikuntapaikka on nimetty estejuoksija ja suunnistaja Topi Raitasen mukaan Topin pihaksi.

Tokion olympialaisten 3 000 metrin esteiden finaalissa juossut Raitanen on lähtöisin Nummenharjusta ja käynyt Paijalan koulun, joten seutu on hänelle hyvin tuttua. Lähiliikuntapaikalle tulevassa opastaulussa on Topin lähiliikuntapaikan käyttäjille tekemä tervehdysvideo.

Koulujen pihoista liikkumis- ja oppimisympäristöjä

Paijalan koulun pihan suunnittelu tehtiin osallistavasti ja se aloitettiin oppilaiden, huoltajien ja koulun henkilökunnan ideoinnilla, minkä pohjalta lopullisen suunnitelman jalosti Harju-Soini Maisemasuunnittelu Oy. Pihan kokonaisurakoitsijana toimi Recset Oy. Piha maksoi noin 180 000 euroa, josta 50 000 euroa tuli lähiliikuntapaikoille suunnattuna valtionavustuksena.

Tuusulan koulujen pihoja suunnitellaan Paijalan koulun pihan tapaan liikkumis- ja oppimisympäristöiksi. Toteutus on yhteistyön tulos, jossa on suunnittelijan ja urakoitsijan lisäksi mukana edustajia kaikilta kunnan toimialoilta.

Paijalan koulun pihan on määrä valmistua näillä hetkillä ja virallisia avajaisia vietetään 13.10.2021 kutsuvierastilaisuutena. Avajaisten jälkeen piha on asukkaiden vapaassa käytössä iltaisin ja viikonloppuisin. Arkipäivisin piha on koulun käytössä. 

Lisätiedot:
Tilapalvelut, suunnitteluarkkitehti Riitta Laurila p. 040 314 3025
Paijalan koulun rehtori Seppo Mentula p. 040 314 3271
Vapaa-aikapalveluiden päällikkö Risto Kanerva p. 040 314 2220
Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@tuusula.fi. 

Takaisin