Päiväkoti Martta Wendelinin pihatapahtuma toi paikalle lähialueen lapsiperheet ja koululaiset 14.11.

17.11.2022

Marraskuisena maanantai-iltana 14.11. vietettiin päiväkoti Martta Wendelinin pihalla yhteistä tapahtumaa, jossa oli ohjelmaa niin lapsille kuin nuorillekin. Tapahtuma tarjosi lähialueen päiväkotien lapsiperheille ja koulujen oppilaille mahdollisuuden tutustua uuden päiväkodin piha-alueeseen mukavan yhteisen puuhailun merkeissä. Paikalla piipahti illan aikana yli 150 eri ikäistä kävijää.

Perheen pienimmät pääsivät tekemään löytöjä rastiradalla ja kouluikäiset puolestaan kokeilemaan bofferointia ja sumoilua sekä tapaamaan alueellisen nuorisotyön väkeä.

Tapahtumassa oli mukana myös YouTubesta tuttu tubettaja Siniverkkarimies eli Tero Heikkilä, joka järjesti jonoksikin asti muodostuneen kilpailun.

Siniverkkarimiehen kilpailu
Siniverkkarimiehen kilpailu innosti lapsia ja nuoria osallistumaan.

Kilpailun lisäksi Siniverkkarimies jakoi nimikirjoituksia ja otti kuvia halukkaiden kanssa. Myös lasten ja nuorten idoliltaan toivomat videoviestit tavoittivat ne, jotka eivät tällä kertaa päässeet paikan päälle.

Tapahtumaan osallistunut tyttö ja äiti yhdessä Siniverkkarimiehen kanssa
Kuvassa Siniverkkarimies yhdessä tapahtumaan osallistuneen tytön ja äidin kanssa.


Eivätkä vatsakaan päässeet kurnimaan nälästä tapahtuman aikana, kun osallistujilla oli mahdollisuus tuunata omat hodarinsa Tuusulan Ruokapalveluiden hotdog-kojulla.

Hotdogin tuunattavat täytevaihtoehdot
Tuusulan Ruokapalveluiden hotdog-kojulla riitti kävijää. Jokainen sai tuunata itselleen mieleisensä hodarin tarjolla olleilla täytteillä.

Kiitos kaikille tapahtumaan osallistuneille!

Piha-alueet vapaa-ajan käytössä

Tuusulan kunnan päiväkotien ja koulujen piha-alueet ovat asukkaidemme vapaassa käytössä iltaisin ja viikonloppuisin.

Pihojen käytössä on kuitenkin muutama huomioitava asia, jotka toivomme sinunkin ottavan huomioon. Ensimmäiseksi on hyvä kiinnittää huomio siihen, että päiväkotien pihat ja välineet on suunniteltu ja rakennettu pienten päiväkoti-ikäisten lasten käyttöön. Ja toiseksi on hyvä pysähtyä miettimään, millä tavalla pihoilla voi liikkua. Pihat on tarkoitettu liikuttavaksi jalkaisin, joten polkupyörät ja muut liikkumisvälineet tulee jättää aitojen ulkopuolelle tai pyöräparkkeihin pihoilla piipahtamisten ajaksi. Poikkeuksena ovat ne paikat, joissa on esimerkiksi skuuttailualueet.

Myös sinä voit auttaa suunnittelemaan kaikille turvallisia tiloja. Vastaa Miten lisätään turvallisuutta -kyselyyn ja kerro, miten voisimme lisätä iltakäyttäjien turvallisuutta yhteisillä piha-alueilla ja varmistaa yhteisten alueiden siistinä ja ehjänä pysymisen. 

Kuulemme myös mielellämme, mitä sinä tykkäät tehdä päiväkotien ja koulujen pihoilla sekä lähiliikuntapaikoilla. Kerro lempitekemisistäsi Mitä sinä tykkäät pihoilla tehdä -kyselyssä. 

Pidetään yhdessä huolta päiväkotiemme ja koulujemme piha-alueista!

Lisätiedot tapahtumasta: 
varhaiskasvatuksen asiantuntija Sini Viitala, 040 314 3330, sini.viitala@tuusula.fi
oppimisen asiantuntija Laura Aalto, 040 314 3485, laura.aalto@tuusula.fi
alueellisen nuorisotyön päällikkö Piia Helin, 040 314 2212, piia.helin@tuusula.fi

Takaisin