Roinilan päiväkoti on aloittanut toimintansa Kellokoskella

09.01.2017

Impilinnan ja Kellokosken päiväkodit ovat sulkeutuneet ja siirtäneet toimintansa marraskuussa uuteen Roinilanpellon alueelle valmistuneeseen Roinilan päiväkotiin. Myös avointa perhekerhotoimintaa ja 2-5-vuotiaille lapsille suunnattua kerhotoimintaa tarjoava perhekeskus Ikioma toimii päiväkodin kanssa uusissa tiloissa.

Päiväkodissa toimii kuusi ryhmää; lapsia on noin 120 ja henkilöstöä reilut 20. Perhekeskuksen avoimeen perhekerhotoimintaan osallistuu kuukausittain keskimäärin 50 aikuista ja 60 lasta. Lasten kerhotoimintaan osallistuu noin 20 lasta.

Lasten osallisuus mahdollistuu monipuolisten tilojen myötä

Uusien päiväkoti- ja perhekeskustilojen myötä toiminta sai nykyaikaiset ja monipuoliset tilat, joissa on monia mahdollisuuksia ryhmien väliseen yhteistyöhön. Niin sisä- kuin ulkotilatkin tukevat lasten osallisuutta ja aktiivisuutta. Uudet tilat mahdollistavat erilaiset pienryhmätoiminnot kuten liikunta-, musiikki- ja kädentaitotuokiot. Monikäyttöinen ruokasali toimii tarvittaessa eri toimintojen ja ryhmien kohtaamispaikkana muunkin kuin ruokailun merkeissä.

Erityisesti Roinilan varhaiskasvatusyksikön johtaja Tuija Kuparia ilahduttaa uuden päiväkodin ja perhekeskuksen keskeinen sijainti lähellä lapsiperheitä. Näin alueen varhaiskasvatuspalvelut ovat helposti perheiden saavutettavissa.

Kestävä kehitys päiväkotirakentamisessa

Roinilan päiväkoti on merkittävä investointi (5,7 M€) Tuusulan kunnan palveluverkossa. Arkkitehti- ja pääsuunnittelijana toimi Arkkitehtuuritoimisto Kari Ristola Oy ja toteutuksen pääurakoitsijana Rakennus K. Karhu Oy.

Päiväkotirakennuksen toteutuksessa on huomioitu vahvasti kestävä kehitys. Rakennuksessa on vesikiertoinen lattialämmitys, joka on liitetty kaukolämpöön. Rakennuksen katolle sijoitetut aurinkopaneelit tuottavat sähköä ja niiden avulla parannetaan rakennuksen energialuokkaa. Rakennuksen valaistus on toteutettu energiataloudellisilla ja pitkäikäisillä led-valaisimilla.



Roinilan päiväkodin yhteystiedot:
Nystenintie 6
04500 Kellokoski
Toistaiseksi Impilinnan ja Kellokosken päiväkotien puhelinnumerot ovat ennallaan.
Roinilan päiväkodin uudet verkkosivut avataan alkuvuonna 2017.

Lisätietoja:
varhaiskasvatusyksikön johtaja Tuija Kupari p. 040 314 4230
varhaiskasvatuspäällikkö Hannamari Halinen p. 040 314 3328
sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)tuusula.fi

Lapsia Roinilan päiväkodissa

Kuva 1. Roinilan päiväkodin uudet tilat mahdollistavat erilaiset pienryhmätoiminnot kuten liikunta-, musiikki- ja kädentaitotuokiot.

 

Roinilan päiväkoti 
Kuva 2. Roinilan päiväkotirakennuksen toteutuksessa on huomioitu vahvasti kestävä kehitys.

 

Takaisin