Lasten ja nuorten puistoruokailu kesällä 2020

29.05.2020

Tuusulan kunta tarjoaa maksuttoman lämpimän lounaan neljässä eri puistossa tuusulalaisille alle 18-vuotiaille lapsille ja nuorille. Lounasta tarjotaan Jokelassa, Kellokoskella ja Etelä-Tuusulassa arkisin klo 11-12. Ruoan jako aloitetaan klo 11 ja ruokaa jaetaan niin kauan kuin sitä riittää. Puistoruokailupaikat ajalla 8.6.-31.7. ovat Notkopuisto Jokelassa ja Roinilan alueella sijaitseva Björkenheimin puisto Kellokoskella. Etelä-Tuusulassa lounas on tarjolla Kotkanpuistossa Riihikalliossa ajalla 8.-18.6. ja Tuusulan uimahallin viereisellä viheralueella ajalla 22.6.-31.7. Maksuttomaan ruokailuun ei tarvitse ilmoittautua.

Puistoruokailupaikat

  • 8.6.-18.6. Kotkanpuisto, Riihikallio
  • 22.6.-31.7. Tuusulan uimahallin viereinen viheralue (pysäköintialueen vieressä), Hyrylä
  • 8.6.-31.7. Notkopuisto (Notkopuiston päiväkodin puoleinen puiston osa), Jokela
  • 8.6.-31.7. Björkenheimin puisto (Roinilan päiväkodin läheisyydessä), Kellokoski

Puistoruokailun järjestämisessä huomioidaan koronatilanne

Koronatilanteesta johtuen ruoka annostellaan kertakäyttölautasille, jotka saa puistosta, mutta ruokailijan tulee ottaa mukaan omat aterimensa ja haluamansa juoma esim. juomapullossa. Hygieniasyistä puistoruokailussa ei tarjota juomaa ja leipää. Kaikki ruoat ovat laktoosittomia, mutta muita erityisruokavalioita ei huomioida. Ruokalistasta voi tarkistaa erityisruokavaliotunnukset.

Puistoruokailun järjestämisessä huomioidaan koronatilanteen mukaiset hygieniaohjeistukset. Puistoruokailuun osallistuvien tulee muistaa hyvä käsihygienia, turvavälien noudattaminen ruokajonossa sekä ruokailu pienissä ryhmissä. Mahdollisuutta käsien pesuun ei ole, mutta puistoihin on varattu käsidesiä. Ruokailijoita ohjataan ja neuvotaan ruoanjakopaikoilla. Sairaana ei saa tulla puistoruokailuun. Jos puistoissa tarjottavasta ruoasta jää ylijäämää, sitä ei voida myydä eikä jakaa kotiin vietäväksi.

Puistoruokailun ruokalistat ovat luettavissa Tuusulan kunnan verkkosivuilta 1.6.2020 lähtien osoitteessa www.tuusula.fi/puistoruokailu.

Puistoissa ei ole ruokailun lisäksi muuta ohjattua toimintaa.

Tervetuloa mukaan puistoruokailuun!

 

Lisätiedot:

Ruokaan liittyvissä asioissa:
Maija Metsomäki, maija.metsomaki@tuusula.fi, p. 040 314 4376

Muut puistoruokailuun liittyvät asiat:
Heidi Hagman, heidi.hagman@tuusula.fi, p. 040 314 3052, kehittämispäällikkö
Marjo-Kaisa Konttinen, marjo-kaisa.konttinen@tuusula.fi, p. 040 314 3035, osallisuus- ja hyvinvointikoordinaattori

 

Takaisin