Sivistyksen toimialueen terveiset: Kesää kohti!

30.05.2020

Kulunut kevät jää mieliimme yllätysten, nopeiden tapahtumien, vakavan epidemian ja sopeutumisen aikana. Tällä ajalla on ollut suuret vaikutukset jo nyt, jatkosta emme vielä tarkasti tiedä.

Täällä Tuusulassa siirryimme yhdessä yössä etäopetukseen ja nyt lukuvuotemme kahtena viimeisenä viikkona palasimme lähiopetukseen. Etäopetimme, etätyöskentelimme ja meetit sekä teamsit tulivat tutuiksi kaikille. Ylioppilaskirjoitukset muuttuivat pikavauhtia tiiviiksi rupeamaksi, valmistautumisaikaa vähentäen. Päiväkodit tyhjenivät lapsista, vanhemmat huolehtivat heistä arkisinkin. Kulttuuri- ja vapaa-ajan palvelut järjestyivät poikkeusajan virtuaalisesti ja paljon uusia muotoja tuli kokeiltua. Onneksi voimme kirjastot, nuorisotilat, museot ja liikuntapaikat avata näin kesän kynnyksellä ja pääsette niistä palveluista nauttimaan.

Kulunut kevät on vaatinut meiltä kaikilta kykyä sopeutua ja kestää epävarmuutta. Hyvin olemme tästä selviytyneet, virheistäkin oppineet ja tekemistämme parantaneet. Kiitos teille oppilaat, päiväkotien lapset, vanhemmat, huoltajat, henkilökuntamme ja kaikki muutkin, jotka ovat mukana kanssamme olleet.

Nyt meitä kaikkia kuormittanut kevät on takana ja kesä on edessä. Tänään juhlimme muistorikkaan kevään ylioppilaita, ammatillisen tutkinnon ja oppivelvollisuutensa suorittaneita. Lämpimät onnittelut teille kaikille!

Hyvää ja aurinkoista kesää

Virpi Lehmusvaara
Sivistysjohtaja

Jussi Salonen
Apulaispormestari


Hyvää kesää!

Takaisin