Maailman opettajien päivänä 5.10. juhlitaan opettajia live-lähetysjuhlassa

05.10.2020

Maanantaina 5.10.2020 vietetään Maailman opettajien päivää. Maailman opettajien päivänä huomioidaan opettajien tekemä työ kaikilla osa-alueilla, niin varhaiskasvatuksessa kuin korkeakouluissakin. Erityisesti korona-aika on nostanut esiin opettajien työn entistäkin keskeisemmässä roolissa.

Opettajien laaja-alainen osaaminen mahdollisti viime keväänä opetuksen jatkumisen etäopetuksen muodossa, kun koulutiloja suljettiin koronavirusepidemian vaatimalla tavalla, ja oppilaat ja opiskelijat siirtyivät suurimmalta osin koteihin etäopetuksen äärelle.

Tänään 5.10. klo 17.00 alkaen juhlitaan Suomen opettajia ja opettajuutta live-lähetyksen muodossa. Juhlalähetys on tarkoitettu kaikille, erityisesti opettajille, mutta myös jokaiselle opettajuuden kentästä kiinnostuneelle. Juhlan live-lähetys sisältää tervehdyksiä, keskustelua opettajien työn merkityksestä ja digitaalisuudesta sekä opettajien ajatuksia heidän työnsä arjesta ja iloista. 

Tuusulan kunnan tervehdyksen juhlaan vie sivistysjohtaja Virpi Lehmusvaara ja sivistyksen toimialueen kehittämispäällikkö Tiina Simons Taiteilijakoti Erkkolan maisemista etäyhteyden kautta. Keskustelussa on mukana puolestaan Tuusulan lukion matematiikan opettaja Ville Aitlahti.

Live-lähetysjuhlan järjestävät opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus, Opetusalan Ammattijärjestö OAJ, Kuntaliitto, Professoriliitto, Tieteentekijät, Yliopistojen opetusalan liitto YLL, Varhaiskasvatuksen Opettajien Liitto ja Opettajaksi opiskelevien liitto SOOL.

Seuraa juhlan live-lähetystä opetus- ja kulttuuriministeriön YouTube-kanavalla tai Juhla opettajille -Facebook-verkkotapahtumassa:
Opetus- ja kulttuuriministeriön YouTube-kanava
Facebook-tapahtuma

Takaisin