250 olika namn föreslogs för Kirkonkylä campus

31.05.2022

Under 23.3.–6.4.2022 efterlystes namnförslag på nya Kirkonkylä campus. Detta campus, som är under uppbyggnad, erbjuder grundläggande utbildning och småbarnspedagogik. Genom en spelifierad webbenkäten emottog man cirka 250 olika namnförslag. Det var möjligt att lämna in sitt förslag antingen på finska eller svenska, och sedan rösta på sin favorit. Totalt deltog folk 2 395 gånger i webbenkäten. Dessutom gick det att lämna namnförslag med en pappersblankett hos TuusInfo och på biblioteken. Ett varmt tack till alla som lämnade in namnförslag till namntävlingen! 

Namnplaneringskommittén har behandlat förslagen som fåtts från invånarna och gett sin syn på lämpliga namn på campus. Härnäst kommer campusanvändarna att gå igenom namnförslagen. Efter sommarlovet, då det nya verksamhetsåret inleds, kommer ett råd bestående av representanter för skolor, daghem, barn, föräldraföreningar och invånare  att utvärdera namnförslagen.  Namnrådet lägger fram sitt förslag på namnet på detta nya campus till servicenätets styrgrupp. Campus, som färdigställs hösten 2024, omfattar två skolor och daghem. Namnet ska vara funktionellt på de språk som enheterna använder, det vill säga finska och svenska.

Namnenkäten genomfördes tvåspråkigt och bland alla som ämnade sina kontaktuppgifter lottades 3 st. Tusby-collegejackor ut. Vinnarna har kontaktats personligen. 

Ytterligare information:
Katerina Zaitseva, projektledare, tfn 040 314 2244, katerina.zaitseva@tuusula.fi


Lue myös suomeksi

Takaisin