Pidäthän sinäkin huolta yhteisten päiväkotien ja koulujen pihoista

25.10.2022

Tuusulan koulu- ja päiväkotikiinteistöihin on viime aikoina kohdistunut ilkivaltaa. Kun ilkivaltaa havaitaan, siitä tehdään rikosilmoitus ja asian selvittelyä jatketaan viranomaisyhteistyössä ja perheiden kanssa. Pihat ovat kaikkien yhteistä aluetta – pidäthän sinäkin niistä huolta oikeanlaisella käytöllä!

Jotta pihojen ilta- ja viikonloppukäyttö voi jatkua, Tuusulan kunta tehostaa ainakin tilapäisesti päiväkotien ja koulujen piha-alueiden ilta- ja viikonloppuvartiointia. Kunta toivoo, että perheet käyvät läpi yhteisten alueiden käyttöä koskevia pelisääntöjä:

  • Tuusulan kunnan päiväkotien ja koulujen piha-alueet ovat asukkaiden vapaassa käytössä toiminnan ulkopuolisina aikoina iltaisin ja viikonloppuisin.
  • Erityisesti päiväkotien piha-alueet välineineen on suunniteltu pienten päiväkoti-ikäisten lasten tarpeisiin ja välineitä, kuten keinuja ja kiipeilytelineitä, tulisi käyttää tarkoitukseen sopivalla tavalla. Koulujen pihoilla ja lähiliikuntapaikoilla on huomioitu isompien käyttäjien tarpeet.
  • Päiväkotien ja koulujen piha-alueet sekä lähiliikuntapaikat on tarkoitettu liikkumiseen jalkaisin. Polkupyörät sekä muut liikkumisvälineet tulee jättää aitojen ulkopuolelle pihoilla ulkoilun ajaksi. Poikkeuksen muodostavat ne lähiliikuntapaikat, joissa on esimerkiksi skuuttailualueet.
  • Jos huomaat päiväkotien tai koulujen pihoilla liikkuessasi korjausta kaipaavan välineen, otathan yhteyttä Palaute Tuusulan kunnalle -sivun kautta tai asiakaspalvelu TuusInfoon.

Lisätiedot:
Kiinteistönhoitopäällikkö Mika Savola, 040 314 2246, mika.savola@tuusula.fi

Takaisin