Tuusulan yksinyrittäjien tuen haku hyvässä vauhdissa

08.05.2020

Tuusulan kunta on 8.5.2020 mennessä vastaanottanut eri alojen yrittäjiltä yhteensä 217 hakemusta koskien yksinyrittäjien 2000 euron tukea. Hakemuksia arvioidaan Työ- ja elinkeinoministeriön asettamien kriteerien perusteella muun muassa liiketoiminnan kannattavuuden ja koronan vaikutuksen näkökulmista. Hakuaika jatkuu 30.9.2020 asti. 

Haastavasta tehtävästä huolimatta, hakemuksia on kyetty käsittelemään kunnassa rivakasti, ja tukea on myönnetty 318 000 euroa. Kielteisten päätösten osuus on noin 10 %, mikä vastaa, Kuntaliiton tekemän kyselyn tulosten perusteella, muun Suomen kuntien tasoa. Yleisimpiä kielteisen päätöksen syitä ovat olleet kannattamaton liiketoiminta ennen koronavirusta sekä se, että päätoimisen yrittäjyyden kriteeri ei täyty.

– Tuusulan kunta haluaa olla yksinyrittäjien tukena näinä vaikeina aikoina muun muassa tämän tuen muodossa sekä antaen neuvontaa ja tukea elinkeinotiimimme toimesta, kannustaa pormestari Arto Lindberg yrittäjiä.

Tutustu hakuohjeisiin ennen tukihakemuksen tekoa

Määrärahaa on paljon jäljellä, ja hakuaika jatkuu 30.9.2020 asti, mikäli yrittäjät vielä odottavat tarvittavia dokumentteja tai koronan vaikutukset näkyvät viiveellä.

Kolme tärkeintä neuvoa yrittäjälle ennen hakulomakkeen täyttämistä ovat:

  1. Tarkista, että yritys kuuluu tuen piiriin.
  2. Tarkista, että yrityksen kotipaikka on YTJ-rekisterissä Tuusula.
  3. Hanki tarvittavat liitteet ja lähetä huolellisesti täytetty hakemus sähköisen hakulomakkeen kautta.

Hakemusten käsittely ei etene, ja lisätietoja joudutaan pyytämään, mikäli hakemuksesta puuttuu hakuohjeissa mainitut keskeiset liitteet. Tyypillisimpiä puutteita ovat olleet verovelkatodistus sekä dokumentit, joista voi todentaa myynnin heikkenemisen 16.3.2020 jälkeen.

Hyvin täytetty hakemus varmistaa hakemuksen sujuvan ja nopean käsittelyn.

Tuen hakeminen

Hakusivusto- ja lomake on toteutettu yhteistyössä Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy Keuken ja sen omistajakuntien kanssa. Hakuohje- ja lomake löytyvät osoitteesta: https://www.keuke.fi/yksinyrittajatuki/

Kysymykset ja tuki hakemuksen täyttämiseen Keuken yritysneuvontaan:
Puh. 050 523 8897, ma-pe klo 9–16 tai sähköisellä ajanvarauksella


Tukea ja apua Tuusulan kunnan elinkeinotiimiltä:
Yritysasiamies Toni Popovic, p. 040 314 4406
Elinvoimajohtaja Kristiina Salo, p. 040 314 3019
Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@tuusula.fi. 

Takaisin