Lukisinko-sanalinko -lukuhanke käynnistynyt Tuusulassa – tarjoaa 13–29-vuotiaille sukelluksen lukemisen maailmaan

27.01.2022

Tuusulan kunnassa on käynnistynyt vuoden 2022 loppuun asti kestävä lukuhanke, jonka tavoitteena on innostaa 13–29-vuotiaita nuoria ja nuoria aikuisia lukemaan ja vahvistamaan lukutaitoaan.

Tuusulassa marraskuussa 2021 käynnistyneessä Lukisinko-sanalinko -lukuhankkeessa 13–29-vuotiaita nuoria ja nuoria aikuisia kannustetaan lukemisen maailmaan. Hankkeen tavoitteena on tarjota nuorille mahdollisuus päästä osaksi lukemisen kulttuuria ja tarjota heille kirjallisia elämyksiä. Lukuhankkeessa vahvistetaan myös nuorten empatiataitoja ja etsitään vahvuuksia itseilmaisuun. Samalla luodaan lukemista edistäviä rakenteita suunnittelemalla toimintamalleja Tuusulan toisen asteen kulttuurikasvatussuunnitelmaan sekä vahvistetaan Tuusulan Opiston ja muiden ilmaisu- ja sanataiteen toimijoiden verkostoitumista tulevassa lukio ja kulttuuritalo Moniossa tehtävää yhteistyötä varten.

Lukuhankkeen keskeisimmät menetelmät lukemisen edistämiseksi ovat lavarunous, aistiteatterivinkkaus ja muu toiminnallinen lukutaitotyö. Toimintaa tuotetaan nuorisotiloissa ja ohjaamopalvelussa kevään 2022 ajan. Kohderyhmänä ovat alueellisen nuorisotyön ja Ohjaamo Tuusulan asiakkaat sekä muut tuusulalaiset ja Tuusulassa asuvat nuoret.

Lukuhankkeeseen osallistuvat hanketta koordinoiva Tuusulan kirjasto, alueellinen nuorisotyö, Ohjaamo Tuusula ja Tuusulan Opisto. 

Hanketta rahoittaa Opetushallitus. Tuusulan kunnan Lukisinko-sanalinko -lukuhanke on yksi kymmenestä lukuhankkeesta, joille myönnettiin valtionavustus keväällä 2021. Lukuhanke käynnistyi marraskuussa 2021 ja toiminta-aika kestää vuoden 2022 loppuun.

Lisätiedot:
projektikoordinaattori Karolina Ajanki, karolina.ajanki@tuusula.fi, p. 040 314 3478

Takaisin